Aktualno

PONOSNI DOBITNIKI ZLATE MEDALJE

Na 42. mednarodnem priznanem ocenjevanju mesa in mesnih izdelkov, pod okriljem mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA, je kar 5 izdelkov  z´dežele prejelo zlato medaljo za kakovost!  Dobitniki zlate medalje so: - Čevapčiče z´dežele  - Goveji burger z´dežele  - T-bone zračno zorjeni z´dežele  - Argentinski steak z´dežele  - Poprov steak Izdelke je ocenjevala...

ŽAR RECEPTI – Moj žar ni problem!

Žar sezona prihaja! Očistimo prah iz žarov, naoljimo rešetke in gremo v akcijo!  Si večkrat želite speči okusen steak pa neveste kako ga pripraviti? Na linku https://www.celjske-mesnine.si/moj-zar-ni-problem/ lahko najdete okusne recepte steakov, čevapčičev, burgerjev in še več. Lahko pa nam pošljete svoj recept in s tem sodelujete v nagradni igri. 

Poprov steak s tzatziki omako

Poprov steak s tzatziki omako Steak vzamemo iz hladilnika pol ure pred peko, da se ogreje na sobno temperaturo. Medtem zakurimo žar in razgrejemo rešetke. Premažemo jih z oljem in nanje položimo steak.Po približno 4 minutah ga obrnemo (če želimo na steaku karirast vzorec, ga za nekaj trenutkov zasukamo za...

Mariniran svinjski file

  Mariniran svinjski file Svinjski file vsebuje zelo malo maščob zato moramo paziti, da ga ne prepečemo, ker je file že mariniran ne potrebujete dodatne marinade.  Žar segrejemo na srednjo temperaturo (200 stopinj). Marinirano meso pečemo pribl. 20 minut oz. dokler notranja temperatura ne doseže 65 stopinj.Pečeno meso pustimo počivati nekaj...

Picanha steak

Picanha steak Debelega maščobnega dela na picanha steaku ne obrezujemo. Z pravilno obdelavo je popečeni maščobni del pika na i celetnega steaka. Picanha steak Z’dežele vzamemo iz hladilnika 30 minut pred peko, da se ogreje na sobno temperaturo. Debel maščobni del, z nožem zarežemo in nasolimo. Vendar solimo le maščobo....

Ribeye steak

Ribeye steak Ribeye steak debeline 3-4 cm pečemo na zmernem direktnem ognju na žaru ali ponvi. 4 minute na stran ali dokler središčna temperatura ne doseže 54-56 stopinj celzija. Steak solimo po peki. Ribeye steak Z’dežele vzamemo iz hladilnika 30 minut pred peko, da se ogreje na sobno temperaturo. Medtem...

Pleskavica (klasik, leskovačka ali sarajevska)

  Pleskavica (klasik, leskovačka ali sarajavevska) Pleskavica je klasična jed z žara, ki jo ponudimo s kajmakom v lepinji, kot prilogo pa dodamo mlado čebulo, različno sezonsko zelenjavo, pečeno papriko, solate ali ajvar. Žar zakurimo do zmerne temperature. Primernost temperature preverimo tako, da 3 centimetre nad površino, na kateri bomo...