Aktualno

MALICE V MESNINČKU

TEDENSKI JEDILNIK V MESNINČKU PONEDELJEK: 03.08.2020 GOVEJI GOLAŽ vsebuje: pšenica, zelena),  POLENTA (vsebuje: pšenica)  SADJE TOREK: 04.08.2020 MESNA OMAKA (vsebuje: pšenica, zelena), TESTENINE (vsebuje: pšenica, jajca) SOLATA, SADJE  SREDA: 05.08.2020 BORANJA z mesom (vsebuje: pšenica, zelena) SADNI DESERT  (vsebuje: mleko)   ČETRTEK: 06.08.2020 TELEČJA OBARA (vsebuje: pšenica, jajca, zelena),  PECIVO (vsebuje:...

BREZ GLUTENA!

Žar izdelki z´dežele so: brez glutena brez jajc brez soje Z našimi izdelki boste tako lahko brezskrbno uživali na piknikih, poletnem kosilu ali večerji, saj v njih ne boste našli niti sledu o njih!

T-bone na žaru

Čas priprave: 35 minKoličina: za 2 osebi T-bone Z'dežele vzamemo iz hladilnika 30 minut pred peko, da se ogreje na sobno temperaturo. Medtem žar na oglje pripravimo za posredno (indirektno) peko tako, da vse oglje prestavimo na eno stran kurišča. Del kurišča, v katerem ni oglja, prekrijemo z velikim kosom...

PONOSNI DOBITNIKI ZLATE MEDALJE!

Na 41. mednarodnem priznanem ocenjevanju mesa in mesnih izdelkov, pod okriljem mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA, so izdelki z´dežele prejeli 4 zlate medalje za kakovost!Dobitniki zlate medalje so:Čevapčiči z´deželePljučni medaljoni z´deželeArgentinski steak z´deželeGoveji burger z´deželeIzdelke je ocenjevala strokovna komisija priznanih domačih in tujih strokovnjakov. Ponosni smo na prejeto zlato medaljo za kakovost...

Leskovački čevapčiči

Čas priprave: 10 minKoličina: za 2 osebiSestavine:480 g Leskovačkih čevapčičev Z'dežele2 žlici olja Žar zakurimo do zmerne temperature, saj so čevapčiči, pečeni na prevročem žaru, z zunanje strani izsušeni, v notranjosti pa surovi. Primernost temperature preverimo tako, da 3 centimetre nad površino, na kateri bomo pekli, pridržimo dlan; če zdržimo...

Slastna BBQ rebrca na žaru

Čas priprave: 15 minKoličina: za 2 osebiSestavine:začinjena rebra za žar Z'dežele (pribl. 260 g)omaka za žar (omaka BBQ) Rebrca vzamemo iz hladilnika 30 minut pred pečenjem, da se ogrejejo na sobno temperaturo. Medtem žar na oglje pripravimo za posredno (indirektno) peko tako, da vse oglje prestavimo na eno stran kurišča....

Hmeljarska klobasa s temnim pivom in čebulo

Čas priprave: 15 min Količina: za 2 osebi Sestavine: 300 g Hmeljarske klobase 1 glavica čebule 1,5 dl temnega piva 1 žlica masla 2 žlici olja krompirjev pire za prilogo https://youtu.be/bBPhDvBHpkg Na olju v ponvi popražimo na kolobarje narezano čebulo, dodamo sol in mešamo, da porumeni. Hmeljarsko klobaso olupimo, narežemo...

Hmeljarski hot dog

Čas priprave: 15 min Količina: za 2 osebi Sestavine: 300 g Hmeljarske klobase 2 štručki za hot dog 2 žlici olja 2 pesti rdečega zelja 100 g delikatesne slanine Z'dežele 2 žlici olja gorčica https://youtu.be/6QDO7vDxQD4 Hmeljarsko klobaso razrežemo na pol in jo olupimo. Obe polovici položimo na razgreto olje v...

Argentinski steak z omako čimičuri

Recept: količina: za 1 osebo čas priprave: 15 min Steak vzamemo iz hladilnika pol ure pred peko, da se ogreje na sobno temperaturo. Medtem zakurimo žar in razgrejemo rešetke. Premažemo jih z oljem in nanje položimo steak. Po približno 4 minutah ga obrnemo (če želimo na steaku karirast vzorec, ga...

Zorjeni pljučni medaljon z maslom in zelišči

Recept: količina: za 2 osebi čas priprave: 15 min Meso vzamemo iz hladilnika pol ure pred pripravo, da se ogreje na sobno temperaturo. Vsak medaljon povežemo z vrvico, ki poskrbi, da medaljon med peko ohrani lepo obliko. Ponev rahlo naoljimo, jo močno segrejemo in vanjo položimo meso. Pečemo približno 4...

Burger s sirom in popečeno čebulo

Recept: količina: za 2 osebičas priprave: 15 minPolpete pol ure pred peko vzamemo iz hladilnika, da se ogrejejo na sobno temperaturo. Ponev ali ploščo žara rahlo naoljimo in polpet pečemo 3 do 4 minute. Ko polpet ob stranici začne spreminjati barvo iz rdeče v sivo, ga obrnemo, solimo, obložimo z...