Recept:
Pleskavice malo namažemo z oljem inpečemo na vročem žaru na vsaki strani približno 5 minut. Pršut hitro popeče-mo, da postane hrustljav. Paradižnika narežemo na kolute in pripravimo omako. Prerežemo bombete in obe polovici namažemo z omako. Na spodnjo strandamo rezino sira, pršut in pleskavico, ki jo obložimo še z eno rezino pršuta in sira.
Nato vse skupaj pečemo še 3 minute, da se sir stopi. Po želji dodamo rezino paradižnika ali narezane poljubne zelenjave ter položimo še drugo polovico bombete.
Omaka:
- 2 drobno sesekljana stroka česna
- 1 drobno sesekljan rdeč čili
ali dve čajni žlički čili omake - 85g majoneze
- 2 čajni žlički papirke v prahu
- 90g ketchupa
- čajna žlička soli
Potrebujemo še:
- 2 paradižnika
- 4 bombete s sezamom
- 8 rezine pršuta S´krasa
- 4 rezine sira