Pleskavica z´dežele

Recept:

Pleskavice malo namažemo z oljem inpečemo na vročem žaru na vsaki strani približno 5 minut. Pršut hitro popeče-mo, da postane hrustljav. Paradižnika narežemo na kolute in pripravimo omako. Prerežemo bombete in obe polovici namažemo z omako. Na spodnjo strandamo rezino sira, pršut in pleskavico, ki jo obložimo še z eno rezino pršuta in sira.
Nato vse skupaj pečemo še 3 minute, da se sir stopi. Po želji dodamo rezino paradižnika ali narezane poljubne zelenjave ter položimo še drugo polovico bombete.

Omaka:

  • 2 drobno sesekljana stroka česna
  • 1 drobno sesekljan rdeč čili
    ali dve čajni žlički čili omake
  • 85g majoneze
  • 2 čajni žlički papirke v prahu
  • 90g ketchupa
  • čajna žlička soli

Potrebujemo še:

  • 2 paradižnika
  • 4 bombete s sezamom
  • 8 rezine pršuta S´krasa
  • 4 rezine sira