Leskovački Čevapčiči v kajmaku

Preverite ter poskusite ta hiter recept ter presenetite svoje goste z popolnoma drugačno jedjo kot so jih ponavadi vajeni na pikniku!

Leskovački Čevapčiči v Kajmaku

Brez ocene
Natisni Pin
Čas priprave: 30 minutes
Čas kuhanja: 15 minutes
Skupni čas: 45 minutes

Sestavine

  • 480 g Leskovačkih čevapčičev Z'dežele
  • 25 g Sira
  • 220 g Kajmaka

Recept

Priprava

  • Segrejemo ali zakurimo žar. Ko temperatura žara doseže 250°C, oziroma, ko je žar tako vroč, da ne moremo dlje kot 2 sekundi držati roko 10 cm nad rešetko, je pripravljen za pečenje. Iz hladilnika vzamemo Leskovačke čevapčiče Z'Dežele.
    Recept: Čevapčiči v kajmaku.

Kajmak

  • V skledi premešamo nastrgan sir in kajmak. Mešanico razporedimo po litoželezni ponvi, primerni za peko na žaru.
    Recept: Čevapčiči v kajmaku.

Čevapčiči

  • Na vroč žar položimo čevapčiče in jih pečemo 1 – 2 minuti, da se zapečejo. Ko se enostavno dvignejo iz rešetke, pričnemo z obračanjem čevapčičev. Pečemo še 5 – 7 minut, da se enakomerno zapečejo. Prestavimo na krožnik.
    Recept: Čevapčiči v kajmaku.

Postrežemo

  • Litoželezno ponev s kajmakom damo na žar in jo segrevamo tako dolgo, da se kajmak stopi. Hitro potopimo v kajmak čevapčiče in postrežemo.
    Čevapčiči v kajmaku