Poltrajni barjeni izdelki
Hrenovke • Hmeljarska klobasa, Kraljica Mortadela • Andraževa roža, Kranjska klobasa • Hot-dog klobasa • Kuhan pršut • Tirolska klobasa • Šunka v ovitku • Šunkarica • Ko-ko • Tlačenka • Pizza šunka • Krvavice • Pečenice
Poltrajni barjeni izdelki
Hrenovke • Hmeljarska klobasa, Kraljica Mortadela • Andraževa roža, Kranjska klobasa • Hot-dog klobasa • Kuhan pršut • Tirolska klobasa • Šunka v ovitku • Šunkarica • Ko-ko • Tlačenka • Pizza šunka • Krvavice • Pečenice
Previous
Next

HRENOVKE

Hrenovka je fino mleta barjena klobasa, oblikovana v pare z blago izraženim okusom po dimu, polnjena v naravno ovčje črevo. 

Najbolj zaželene hrenovke v Sloveniji krasita dva certifikata, ki ju podeljuje züriška organizacija ICERITAS. Hrenovke z´dežele so v letu 2019/2020  prejle odličje Best Buy Award, kar pomeni da hrenovke Z´dežele predstavljajo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno in v letu 2020/2021 certifikat Quadal ki potrošnikom zagotavljajo najvišjo stopnjo kakovosti v skladu z znanstveno tržno raziskavo.

  • Izdelek je primeren za kuhanje ali pečenje.
  • Rok trajanja: 10 dni rinfuza, 30 dni vakuum, 21 dni kontrolirana atmosfera.
  • Hraniti na temperaturi do +4ºC.
  • Način pakiranja: 300g VP, 2,5kg CA.

HMELJARSKA KLOBASA

Je zelo kakovostna v dvojni kolobar zavita grobo mleta klobasa iz govedine in svinjine. Na prerezu so vidni manjši koščki slanine in mesa. Na prerezu hmeljarske klobase s papriko pa so vidni rdeči koščki paprike. Okus in vonj hmeljarske klobase sta prijetna, rahlo diši po začimbah in a je izredno sočnega okusa 

  • Izdelek je primeren za kuhanje ali pečenje.
  • Rok trajanja: 21 dni.
  • Hraniti na temperaturi do +4ºC.
  • Način pakiranja: 1kg CA.

KRALJICA MORTADELA

Mortadela Kraljica je edinstven okus tradicije. Narežete jo lahko na majhne kocke in postrežete kot predjed ali kot prigrizek ob koktajlih. Dodate jo lahko testeninam, mešanim solatam ali pitam. Lahko jo tudi naražete na tanke rezine, ki posebej pašejo v sveži kajzerici. Okus in vonj sta prijetna, rahlo po začimbah in dimu. 

  • Rok trajanja: do 90 dni.
  • Hraniti pri temperaturi do +4 °C.
  • Način pakiranja: 1/1 VP (2,5 kg), 1/1 VP (800g), A10.

ROŽA Z´DEŽELE

Roža z´dežele je nepogrešljiva salama za pripravo narezkov in sendvičev v kombinaciji s sirom. Salama je narejena iz svinjskega in govejega mesa. Posebnost je, da prerez izdelka spominja na rožico, mleta mesna masa pa je polnjena v mrežaste ovitke. Salama vas bo prevzela zaradi svojega izvrstnega okusa in rahlega vonja po izbranih začimbah in dimu.

  • Izdelek se olupi in nareže, uživa se hladen.
  • Rok trajanja: do 60 dni.
  • Hraniti pri temperaturi do +4 °C.
  • Način pakiranja: 1/1 VP, 1/2 VP, A10.

KRANJSKA KLOBASA

Kranjska klobasa je priljubljen mesni izdelek iz svinjskega mesa in izbranih začimb. Je zelo sočna tradicionalna slovenska poltrajna klobasa z močno izraženim vonjem po dimu. Kranjska klobasa je geografsko zaščitenega porekla, ročno izdelana in zašpiljena. Tradicionalno jo serviramo s kislim zeljem ali repo, žemljo in hrenom (gorčico).

Kranjsko klobaso pripravimo tako, da jo položimo v hladno vodo in segrevamo do vretja. V vodi jo pustimo tik pod vreliščem 10 minut.

  • Rok trajanja: 15 dni rinfuza, 21 dni kontrolirana atmosfera.
  • Hraniti na temperaturi do +4ºC.
  • Način pakiranja: 2 para (460g) CA, 10 parov (2,5 kg).

HOT-DOG KLOBASA

Hot-dog klobasa je fino mleta barjena klobasa, oblikovana v pare z blago izraženim okusom po dimu. Izdelek je primeren za kuhanje ali pečenje.

  • Rok trajanja: 30 dni vakuum.
  • Hraniti na temperaturi do +4ºC.
  • Način pakiranja: 300g VP.

KUHAN PRŠUT

Kuhan pršut je rahlo začinjena prefinjena nemastna delikatesa narejena iz celega svinjskega stegna. Pripravljen je iz visoko kakovostnih kosov svinjskega stegna, ki se polnijo v modele in se termično obdelajo. Zaradi nizke vsebnosti maščob je primeren tudi za dietno prehrano. Kuhan pršut lahko kupite vakuumsko pakiranega v kosih, težkih 2 kg ali pa na delikatesi.

  • Rok trajanja: 90 dni.
  • Hraniti na temperaturi do +4ºC.
  • Način pakiranja: 1,2kg, 2,4kg, 4,8kg VP, A10.

TIROLSKA KLOBASA

Tirolska klobasa je dobro poznana grobo mleta aromatična klobasa iz svinjskega in govejega mesa, z vidnimi kosi slanine ter rahlim okusom kumine. Lahko jo režemo na tanke rezine ali debelejše kocke za narezek. Je odlična sestavina sendvičev.

  • Rok trajanja: 90 dni.
  • Hraniti na temperaturi do +4ºC.
  • Način pakiranja: 850g, 500g (Ø75, Ø60), A10.

ŠUNKA V OVITKU

Šunka je nepogrešljivi del bogato obložene mize ob velikonočnih praznikih. Šunka v ovitku je začinjena kakovostna delikatesa narejena iz kosov svinjskega mesa. Izdelek lahko uporabimo na različne načine, saj je odličen za narezke in sendviče. Šunko v ovitku lahko uporabimo tudi kot sestavni del odličnih, krepkih enolončnic. Za obogatitev okusa jedem pa jo na drobno narezano ali sesekljano dodamo ob koncu kuhanja.

  • Rok trajanja: 90 dni.
  • Hraniti na temperaturi do +4ºC.
  • Način pakiranja: 850g, 500g (Ø75, Ø60).

ŠUNKARICA

Šunkarica je eden od najbolj priljubljenih poltrajnih izdelkov. Pripravljena je po tradicionalni recepturi. Je grobo mleta klobasa iz kakovostnih kosov svinjskega mesa, z vidnimi kosi slanine.
Izdelek lahko uporabimo na različne načine, saj je odličen za narezke in sendviče.

  • Rok trajanja: 90 dni.
  • Hraniti na temperaturi do +4ºC.
  • Način pakiranja: 850g, 500g (Ø75, Ø60).

KO-KO

Ko-ko je fino mleta barjena klobasa iz piščančjega mesa. Odlična je za sendviče, narezke in solate. Z drobno narezano ali sesekljano Ko-ko klobaso pa lahko obogatimo tudi kuhane jedi, če jo dodamo na koncu kuhanja.

  • Rok trajanja: 90 dni.
  • Hraniti na temperaturi do +4ºC.
  • Način pakiranja: 500g (Ø60).

TLAČENKA

Tlačenka je pasterilizirani izdelek narejen na tradicionalen način. Narejena je iz v želatini povezanega govejega in svinjskega mesa ter kože. Nekoč se jo je dalo dobiti pri vsaki kmečki hiši, kjer so imeli vsaj enkrat letno koline. Danes jo dobite pri celjskih mesninah. Tlačenko postrežemo kot samostojno hladno jed ali kot prilogo (z zelenjavo).

  • Rok trajanja: 21 dni
  • Hraniti na temperaturi do +4ºC.
  • Način pakiranja: 500g (Ø60)č.

PIZZA ŠUNKA

Pizza šunka je iz kosov svinjskega mesa narejena delikatesa značilne kvadratne oblike. Je nepogrešljivi del bogato obložene slastne pizze. Odlična je za narezke in sendviče, drobno narezano ali sesekljano lahko dodamo tudi drugim jedem kot so enolončnice in solate.

  • Rok trajanja: 45 dni.
  • Hraniti na temperaturi do +4ºC.
  • Način pakiranja: 3,8kg, 830g, A10.

KRVAVICE

Krvavica je tradicionalna priljubljena slovenska barjena klobasa iz mletega mesa, slanine in dodatkov po domači recepturi in polnjena v naravno črevo. Priporočamo jo v zimskem času kot prilogo k kislemu zelju, repi ali rdečemu zelju s hruško.


klobasa za pečenje

Klobasa za pečenj je nekaj, kar spominja na domačnost in je hkrati eden prvih izdelkov, ki se ga je naredilo iz svežega mesa. Klobasa za pečenje termično obdelana grobo mleta začinjena z domačimi začimbami, česnom in poprom. Stara metoda priprave pravi, da jo zalijemo z vinom in kuhamo toliko časa, dokler vino ne povre, nato pa jo še popečemo. Danes je priprava vseeno nekoliko drugačna – na hitro jo popečemo do zlato-rjave barve. Postrežemo jo v zimskem času kot prilogo k kislemu zelju, repi ali k ajdovim žgancem ter se s z njo prepustimo domačnosti slovenske kulinarike.