Tapas s krvavico, karamelizirano čebulo in pečeno papriko

Čas priprave: 30 minut

Količina: za 3 osebe


Sestavine:

  • 1 par krvavic Z’dežele
  • 3 manjše čebule
  • 25 g pinjol
  • polovica francoske štruce
  • 2 žlici namaza iz rdeče paprike
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • sol
  • sladkor
  • poper
  • timijan
  1. Čebulo karameliziramo tako, da damo v ponev 2 žlici oljčnega olja ter grobo narezano čebulo. Dodamo še sol, sladkor in balzamični kis ter pražimo 15 minut.
  2. Par krvavic olupimo in zdrobimo na manjše koščke.
  3. V ponvi na 2 žlicah oljčnega olja popražimo pinjole in dodamo maso iz krvavic. Posujemo s timijanom in pražimo 10 minut.
  4. Na oljčnem olju v ponvi popečemo 4 rezine francoske štruce.
  5. Rezine premažemo z namazom iz rdeče paprike, dodamo karamelizirano čebulo in krvavice. Dodatno začinimo s timijanom in poprom.