Čas priprave: 30 minut
Količina: za 3 osebe
Sestavine:
- 1 par krvavic Z’dežele
- 3 manjše čebule
- 25 g pinjol
- polovica francoske štruce
- 2 žlici namaza iz rdeče paprike
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 žlici balzamičnega kisa
- sol
- sladkor
- poper
- timijan

- Čebulo karameliziramo tako, da damo v ponev 2 žlici oljčnega olja ter grobo narezano čebulo. Dodamo še sol, sladkor in balzamični kis ter pražimo 15 minut.
- Par krvavic olupimo in zdrobimo na manjše koščke.
- V ponvi na 2 žlicah oljčnega olja popražimo pinjole in dodamo maso iz krvavic. Posujemo s timijanom in pražimo 10 minut.
- Na oljčnem olju v ponvi popečemo 4 rezine francoske štruce.
- Rezine premažemo z namazom iz rdeče paprike, dodamo karamelizirano čebulo in krvavice. Dodatno začinimo s timijanom in poprom.