Zorjeni pljučni medaljon z maslom in zelišči

Recept:

količina: za 2 osebi
čas priprave: 15 min

  1. Meso vzamemo iz hladilnika pol ure pred pripravo, da se ogreje na sobno temperaturo. Vsak medaljon povežemo z vrvico, ki poskrbi, da medaljon med peko ohrani lepo obliko.
     
  2. Ponev rahlo naoljimo, jo močno segrejemo in vanjo položimo meso. Pečemo približno 4 minute, nato medaljona obrnemo in dodamo maslo, česen in zelišča. Meso med peko večkrat prelijemo s stopljenim maslom. Medaljona pečemo še tri do štiri minute.
     
  3. Pečeno meso prestavimo na krožnik in ga pustimo še 4 minute, da se sokovi v njem umirijo. Medaljona posolimo s solnim cvetom in po želji začinimo z grobo mletim poprom ter ponudimo. Kot priloga se odlično podajo kuhani ali na žaru pečeni šparglji.

Sestavine:

  • 2 zorjena pljučna medaljona Z’dežele
  • 1 žlička olja
  • maslo
  • 2 stroka česna
  • 2 vejici timijana
  • 2 vejici rožmarina
  • solni cvet
  • grobo mleti poper