Skoči na vsebino

z'dežele – Celjske mesnine d.o.o.

Recepti in nasveti Z'dežele​

Argentinski Steak Pico de Gallo

Argentinski Steak Pico de Gallo

5
čas kuhanja
3
zahtevnost
10
čas priprave
2 osebi
št. oseb
Argentinski steak zdezele

Sestavine

  300g argentinskega steaka Z’Dežele

  3 paradižniki, sesekljani

  1/2 rdeče paprike, sesekljane

  1/2 čebule, sesekljane

  2 žlici sesekljanega svežega koriandra

  1/2 zelenega čilija, sesekljanega

  1 čajna žlička olivnega olja

  1 žlička soli

  1 žlica sveže iztisnjenega limetinega soka

  4 koruzne tortilje

Navodila za pripravo

PRIPRAVA ŽARA
Meso postavimo iz hladilnika 30 minut pred pečenjem. Segrejemo ali zakurimo žar. V kolikor bomo žar zakurili z ogljem, poskrbimo, da tretjina žara ni izpostavljena direktnemu ognju. Ko temperatura žara doseže 250°C – 300°C , oziroma, ko je žar tako vroč, da ne moremo dlje kot 2 sekundi držati roko 10 cm nad rešetko nadaljujemo s pečenjem mesa.

SALSA PICO DE GALLO
V skodelici premešamo paradižnike, papriko, čebulo, koriander, čili, olivno olje, sol in limetin sok. Postavimo v hladilnik do uporabe.

SPEČEMO STEAK
Na nedirekten ogenj, oziroma na bolj hladen del žara damo steak. Pečemo 3 – 4 minute, pokrito, med pečenjem steak enkrat obrnemo. Steak prestavimo na direkten ogenj, oziroma na najbolj vroč del žara. Tam ga na vsaki strani pečemo še 1 – 2 minuti, oziroma dokler ni skorja steak-a karamelizirana in zapečena in dokler termometer ne pokaže 54 °C (za medium), ko ga zapičimo v najdebelejši del mesa. Prestavimo iz ognja in pustimo počivati 5 minut.

POSTREŽEMO
Tortilje popečemo na žaru, nekaj sekund na vsaki strani, da dobijo zlato zapečeno zunanjost. Steak narežemo na tanke rezine. Postrežemo v tortilji s salso pico de gallo.

Argentinski steak
Pico de Gallo
Pripravljen Argentinski steak z'dežele