z'dežele – Celjske mesnine d.o.o.
Hrenovka je fino mleta barjena klobasa, oblikovana v pare z blago izraženim okusom po dimu, polnjena v naravno ovčje črevo. Najbolj zaželene hrenovke v Sloveniji krasita dva certifikata, ki ju podeljuje züriška organizacija ICERITAS. Hrenovke z´dežele so v letu 2019/2020 prejle odličje Best Buy Award, kar pomeni da hrenovke Z´dežele predstavljajo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno in v letu 2020/2021 certifikat Quadal ki potrošnikom zagotavljajo najvišjo stopnjo kakovosti v skladu z znanstveno tržno raziskavo.
Je zelo kakovostna v dvojni kolobar zavita grobo mleta klobasa iz govedine in svinjine. Na prerezu so vidni manjši koščki slanine in mesa. Na prerezu hmeljarske klobase s papriko pa so vidni rdeči koščki paprike. Okus in vonj hmeljarske klobase sta prijetna, rahlo diši po začimbah in a je izredno sočnega okusa.
Mortadela Kraljica je edinstven okus tradicije. Narežete jo lahko na majhne kocke in postrežete kot predjed ali kot prigrizek ob koktajlih. Dodate jo lahko testeninam, mešanim solatam ali pitam. Lahko jo tudi naražete na tanke rezine, ki posebej pašejo v sveži kajzerici. Okus in vonj sta prijetna, rahlo po začimbah in dimu.
Roža Z´dežele je nepogrešljiva salama za pripravo narezkov in sendvičev v kombinaciji s sirom. Salama je narejena iz svinjskega in govejega mesa. Posebnost je, da prerez izdelka spominja na rožico, mleta mesna masa pa je polnjena v mrežaste ovitke. Salama vas bo prevzela zaradi svojega izvrstnega okusa in rahlega vonja po izbranih začimbah in dimu.
Kranjska klobasa je priljubljen mesni izdelek iz svinjskega mesa in izbranih začimb. Je zelo sočna tradicionalna slovenska poltrajna klobasa z močno izraženim vonjem po dimu. Kranjska klobasa je geografsko zaščitenega porekla, ročno izdelana in zašpiljena. Tradicionalno jo serviramo s kislim zeljem ali repo, žemljo in hrenom (gorčico). Kranjsko klobaso pripravimo tako, da jo položimo v hladno vodo in segrevamo do vretja. V vodi jo pustimo tik pod vreliščem 10 minut.
Hot-dog klobasa je fino mleta barjena klobasa, oblikovana v pare z blago izraženim okusom po dimu. Izdelek je primeren za kuhanje ali pečenje.
Kuhan pršut je rahlo začinjena prefinjena nemastna delikatesa narejena iz celega svinjskega stegna. Pripravljen je iz visoko kakovostnih kosov svinjskega stegna, ki se polnijo v modele in se termično obdelajo. Zaradi nizke vsebnosti maščob je primeren tudi za dietno prehrano. Kuhan pršut lahko kupite vakuumsko pakiranega v kosih, težkih 2 kg ali pa na delikatesi.
Tirolska klobasa je dobro poznana grobo mleta aromatična klobasa iz svinjskega in govejega mesa, z vidnimi kosi slanine ter rahlim okusom kumine. Lahko jo režemo na tanke rezine ali debelejše kocke za narezek. Je odlična sestavina sendvičev.
Šunka je nepogrešljivi del bogato obložene mize ob velikonočnih praznikih. Šunka v ovitku je začinjena kakovostna delikatesa narejena iz kosov svinjskega mesa. Izdelek lahko uporabimo na različne načine, saj je odličen za narezke in sendviče. Šunko v ovitku lahko uporabimo tudi kot sestavni del odličnih, krepkih enolončnic. Za obogatitev okusa jedem pa jo na drobno narezano ali sesekljano dodamo ob koncu kuhanja.
Šunkarica je eden od najbolj priljubljenih poltrajnih izdelkov. Pripravljena je po tradicionalni recepturi. Je grobo mleta klobasa iz kakovostnih kosov svinjskega mesa, z vidnimi kosi slanine. Izdelek lahko uporabimo na različne načine, saj je odličen za narezke in sendviče.
Ko-ko je fino mleta barjena klobasa iz piščančjega mesa. Odlična je za sendviče, narezke in solate. Z drobno narezano ali sesekljano Ko-ko klobaso pa lahko obogatimo tudi kuhane jedi, če jo dodamo na koncu kuhanja.
Tlačenka je pasterilizirani izdelek narejen na tradicionalen način. Narejena je iz v želatini povezanega govejega in svinjskega mesa ter kože. Nekoč se jo je dalo dobiti pri vsaki kmečki hiši, kjer so imeli vsaj enkrat letno koline. Danes jo dobite pri celjskih mesninah. Tlačenko postrežemo kot samostojno hladno jed ali kot prilogo (z zelenjavo).
Pizza šunka je iz kosov svinjskega mesa narejena delikatesa značilne kvadratne oblike. Je nepogrešljivi del bogato obložene slastne pizze. Odlična je za narezke in sendviče, drobno narezano ali sesekljano lahko dodamo tudi drugim jedem kot so enolončnice in solate.
Krvavica je tradicionalna priljubljena slovenska barjena klobasa iz mletega mesa, slanine in dodatkov po domači recepturi in polnjena v naravno črevo. Priporočamo jo v zimskem času kot prilogo k kislemu zelju, repi ali rdečemu zelju s hruško.