“Ohranili smo tradicijo, z’dežele.”

Dolgoletne izkušnje in naložba v znanje nas danes uvršča na sam vrh proizvajalcev mesa in mesnih izdelkov. Okus domačnosti je naše izdelke naredil nepogrešljive pri tradicionalnih gurmanskih užitkih slovenske kulinarične zakladnice.

Kdo smo danes?

Celjske mesnine smo podjetje s tradicijo in bogatimi izkušnjami, ki segajo v leto 1899 ko je bila v Celju, središču rodovitne savinjske doline, postavljena prva mestna klavnica z veliko hladilnico in lastno ledarno.

Naša ponudba izdelkov je odraz želja kupcev in zahtev sodobnega evropskega trga. Smo moderno podjetje s sodobno klavno linijo in razsekovalnico, obratom za proizvodnjo barjenih in trajnih klobas ter drugih mesnih proizvodov, katere kakovost spremljamo preko zahtev HACCP in IFS standardov.

Z uveljavljanjem blagovne znamke z’dežele, lastne maloprodajne mreže in preko 450 zaposlenih nas danes uvrščajo v sam vrh največjih proizvajalcev mesa in mesnih izdelkov. Imamo sodobno klavno linijo in razsekovalnico v kateri na letnem nivoju zakoljemo 20.000 govedi in 40.000 prašičev. Na letni ravni v sodobnem obratu pridelamo 13.000 ton svežega mesa, 7000 ton izdelkov, od tega 2000 ton trajnih izdelkov.

Zadovoljstvo kupcev nad pestro izbiro izdelkov, njihovo visoko kakovostjo in domačim naravnim okusom, je naš najpomembnejši dolgoročni cilj, preko katerega se vključujemo v svetovne tržne tokove

Pišite nam

Imate vprašanje? Pošljite nam sporočilo.

  Certifikati in standardi

  Izbrana kakovost

  Izbrana kakovost je nacionalna shema kakovosti, ki je namenjena kmetijskim pridelkom oziroma živilom s posebnimi lastnostmi. Te se lahko nanašajo na sestavo, okolju prijazno pridelavo, kakovost surovin, dobrobit živali, posebno zdravstveno varstvo živali, način krmljenja, dolžino transportnih poti, predelavo, hitrost predelave surovin oziroma čim manjšo kasnejšo obdelavo pri skladiščenju in transportu. Z označbo izbrana kakovost – Slovenija so označeni pridelki in izdelki, ki so pridelani in predelani v Sloveniji ter so deležni dodatnih, strožjih kontrol.

  V podjetju se ukvarjamo z zakolom živine, razsekom in konfekcioniranjem mesa ter s proizvodnjo mesnih izdelkov. V podjetju Celjske mesnine d.o.o. celotno goveje meso označujemo z označbo Izbrana kakovost. Zavedamo se, da je kakovost proizvodov na prvem mestu, zato smo ponosni nosilec certifikata Izbrana kakovost, ki prinaša potrošnikom zagotovilo o kakovosti, sledljivosti, nadzoru in poreklu

  BestBuy Award

  Ponosni smo na prejem certifikata Best Buy Award 2021/2022 za vse trajne artikle in hrenovke z´dežele.  Certifikat Best Buy Award je je zaščiteno odličje za najboljše razmerje med ceno in kakovostjo in velja tako v Sloveniji kot tudi v Evropi za zelo znano in priznano.

  Quadal

  Najbolj zaželene hrenovke v Sloveniji so v letu 2020 prejele tudi odličje Quadal, ki ga podeljuje züriška organizacija ICERITAS. Znak Qudal, ki ga boste zasledili na hrenovkah Z´dežele se podeljuje izdelkom in storitvam, ki potrošnikom zagotavljajo najvišjo stopnjo kakovosti v skladu z znanstveno tržno raziskavo, opravljeno s pomočjo inovativne metode QUDAL – Quality – DEEPMA. Bistvo je, da izpraševalci na zastavljena vprašanja sami podajo odgovore, s tem pa je zagotovljena največja verodostojnost podanih odgovorov. Na vseh prodajnih policah boste v novi preobleki našli naše hrenovke Z´dežele, ki so št. 1 v kakovosti.

   

  Kranjska klobasa

  EU SIMBOL KAKOVOSTI KRANJSKA KLOBASA – zašpiljeno dobra!

  Naša kranjska klobasa je prava, originalna kranjska klobasa, saj smo eden izmed certificiranih proizvajalcev kranjske klobase. 

  IFS standard

  IFS (International Food Standard) je standard za presojanje živilskih proizvodov pod blagovno znamko trgovcev in veletrgovcev.  Namenjen je komuniciranju med trgovcem in proizvajalcem živil, saj morajo tako eni kot drugi zagotavljati varnost in kakovost proizvodov trgovske blagovne znamke. IFS lastnikom trgovskih blagovnih znamk omogoča izpolnjevanje zakonodajnih zahtev glede varnosti živil, za proizvajalce proizvodov pa predstavlja enoten in transparenten standard s konkretnimi pričakovanji kupcev glede visoke varnosti in kakovosti živil.

  V podjetju Celjske mesnine d.o.o. smo IFS standard pridobili kot dobavitelj proizvodov več trgovskim verigam. Standard združuje zahteve sistema HACCP, poleg tega pa še pravila dobre proizvodne, poslovne in higienske prakse, sledljivosti ter označevanja živil. Podjetje dosega zahteve IFS standarda na certificiranih področjih na višjem nivoju za proizvodnjo svežega mesa in proizvodnjo mesnih izdelkov.

  0

  Let izkušenj

  0

  Zaposlenih

  0

  Ton svežega mesa

  0

  Ton izdelkov

  KRONOLOŠKI PREGLED NAŠE TRADICIJE

  1899 Prve korenine
  Prve korenine
  V Celju središču rodovitne savinjske doline, postavijo prvo mestno klavnico. Klavnica je bila za tiste čase sodobno opremljena s hladilnico in lastnim parnim strojem za izdelavo ledu.
  1899 Prve korenine
  1930 Prva modernizacija
  1930 Prva modernizacija
  Parni stroj nadomesti električna energija, zato se klavnica popolnoma modernizira, s tem pa se povečajo zmogljivosti hladilnih naprav.
  1930 Prva modernizacija
  1959 Združitev treh podjetij v Mesnine Celje
  Združitev treh podjetij v Mesnine Celje
  V enotno podjetje se združijo Podjetje za promet in predelavo mesa mesnine Celje, Planika in Mestna klavnica.
  1959 Združitev treh podjetij v Mesnine Celje
  1963 Selitev na današnjo lokacijo
  Selitev na današnjo lokacijo
  Potreba po povečanju kapacitet pripelje do gradnje nove klavnice na današnji lokaciji. Novi objekti so omogočili prehod na industrijski način proizvodnje
  1963 Selitev na današnjo lokacijo
  1990 Celjske mesnine
  Celjske mesnine
  Po razpadu Hmezada, so se Celjske mesnine preoblikovale v samostojno podjetje.
  1990 Celjske mesnine
  1996 Preoblikovanje v delniško družbo, Celjske mesnine d.d.
  Preoblikovanje v d.d.
  Preoblikovanje v delniško družbo, Celjske mesnine d.d.
  d.d.
  1996 Preoblikovanje v delniško družbo, Celjske mesnine d.d.
  2007 Nakup Radgonskih Goric
  Nakup Radgonskih Goric
  Leta 2007 smo postali ponosen lastnik Radgonskih Goric
  2007 Nakup Radgonskih Goric
  2010 Nastanek skupine
  Nastanek skupine
  2010 kupili Pršutarno Lokev s´krasa in tako postali skupina
  2010 Nastanek skupine
  2018 Preoblikovanje v d.o.o.
  Preoblikovanje v d.o.o.
  Leta 2018 se je naše podjetje preoblikovalo v družno z omejeno odgovornostjo
  d.o.o.
  2018 Preoblikovanje v d.o.o.