z'dežele – Celjske mesnine d.o.o.
Klasični čevapčiči z´dežele so prava izbira za vse vrste piknikov in pojedin. Čevapčiči so klasična jed z žara, pripravljena z mešanico kakovostnega svinjskega in govejega mesa, ki jih po tradiciji ponudimo s kajmakom v lepinji.
Leskovački čevapčiči Z´dežele so prava izbira za vse vrste piknikov in pojedin. Leskovački čevapčiči so klasična jed z žara, pripravljena z mešanico kakovostnega svinjskega in govejega mesa, z dodano začimbo v kateri je bolj izražen okus čebule. Po tradiciji jih ponudimo s kajmakom v lepinji. Lepinje lahko nadomestimo z domačim kruhom, ki ga popečemo na žaru. Kot prilogo k leskovačkim čevapčičem ponudimo mlado čebulo, različno sezonsko zelenjavo, pečeno papriko, ajvar in druge dobrote.
Sarajevski čevapčiči so pripravljeni samo iz govejega mesa, s kakovostno mleto govedino, obogateno z ravno pravo mero začimb. Ti čevapčiči so pravi žar šampioni, s katerimi se boste izkazali kot najboljši žar mojster.
Gurmanski čevapčiči so tista gurmanska pojedina, ki očara z drugačnostjo in edinstvenostjo, saj se v njih okus in dotik sira združi z izbrano mešanico svinjskega, govejega in prekajenega mesa.
Klasična pleskavica je mesna dobrota za vse tiste, ki prisegajo na tradicijo. Je zmes kakovostnega mletega mesa govedine in svinjine, z dodatkom začimb. Pleskavica je klasična jed z žara, ki jo ponudimo s kajmakom v lepinji, kot prilogo pa dodamo mlado čebulo, različno sezonsko zelenjavo, pečeno papriko, solate ali ajvar.
Leskovačka pleskavica je pripravljena iz mešanice kakovostnega svinjskega in govejega mesa, z dodano začimbo, v kateri je bolj izražen okus čebule.
Sarajevska pleskavica je pripravljena samo iz govejega mesa in obogatena z ravno pravo mero začimb, prava žar šampionka, z njo se boste izkazali kot najboljši žar mojster.
Roštiljska klobasica – klasik je klobasica iz svinjskega mesa, ki je pripravljena za peko na žaru ali v ponvi. Namenjena je vsem tistim, ki obožujejo okusne užitke z žara.
Roštiljska klobasica – pikant je klobasica iz svinjskega mesa, ki je pripravljena za peko na žaru ali v ponvi. Namenjena je vsem tistim, ki obožujejo pikantne in vroče užitke z žara.
Pljučni zorjeni goveji medaljoni so vsekakor eden najkakovostnejših delov mesa. Pljučni medaljoni ne potrebujejo nobenih začimb, razen soli in popra in zelo vročo ponev ali žar.
Za nepogrešljiv del gurmanskih užitkov poskusite argentinski steak Z´dežele. Argentino je ramsteak iz mesa mladih govedi, brez kosti. Je rahlo začinjen s čili soljo in dobro uležan, zato vam ni potrebno pripraviti dodatne marinade. Izdelek je bordo rdeče barve.
T-bone je steak mladih govedi, ki je odrezan iz hrbta in ledij tako, da ima kost v obliki črke T. Na eni strani kosti je ramsteak, na drugi strani kosti pa pljučna pečenka. Izdelek je suho zorjen in ima vsaj 3 – 4 cm debeline. Spečemo ga na hitro, na vročem žaru in ga po pečenju pustimo počivati vsaj 5 minut.
Ribeye je ramsteak iz mesa mladih govedi s kostjo. Rahlo je začinjen s soljo in dobro uležan.
Letošnja novost, ki vas bo navdušila je Z´dežele goveji burger z angusom. Vrhunska kakovost prvovrstne mlete govedine z angusom. Angus govedina je znana po svojo fini marmoriranosti mesa, kar pomeni, da je maščoba enakomerno razpršena po mesu. Ta marmorirana lastnost Angus goveda običajno ustvarja mehkejše, sočnejše in slastnejšo meso od drugih pasem. Kulinarično je zelo cenjena pri peki mesa, saj da maščoba, ki se opeče, mesu izjemen in poseben okus.
Pečenje svinjskih reber ni več navada samo v Ameriki, razširilo se je v pravi hit tudi pri nas. To je hrana, zaradi katere si oblizujemo vse prste. Najboljša so takrat, ko so pripravljena tako, da so slastno mehka, da se meso odvoji od kosti in se topi v ustih. Preden pričnete s pečenjem svinjskih reber, naj le ta počivajo 30 min na sobni temperaturi.
Tomahawk je kralj steakov! Tomahawk je bržolni steak s kostjo. Zaradi dolge kosti je podoben sekirci, od tod tudi ime.
Svinjski file vsebuje zelo malo maščob zato moramo paziti, da ga ne prepečemo, ker je file že mariniran ne potrebujete dodatne marinade. Žar segrejemo na srednjo temperaturo (200 stopinj). Marinirano meso pečemo pribl. 20 minut oz. dokler notranja temperatura ne doseže 65 stopinj. Pečeno meso pustimo počivati nekaj minut, preden ga narežemo na medaljončke in postrežemo.
Steak pečemo na zmernem ognju 3-4 minute na stran za medium stopnjo pečenosti. Postrežemo s pečeno zelenjavo po izbiri in svežo solato.
Goveja žar klobasa – klasik je poltrajna klobasa intenzivnega, bogatega okusa. Pripravljena je iz fino mletega govejega mesa. Izdelek je termično obdelan, zato ga pred uporabo na hitro zapečemo do zlato-rjave barve.
Goveja žar klobasa – pikant je poltrajna klobasa intenzivnega, bogatega, rahlo pikantnega okusa. Pripravljena je iz fino mletega govejega mesa z dodatkom paprike. Izdelek je termično obdelan, zato ga pred uporabo na hitro zapečemo do zlato-rjave barve.