Skoči na vsebino

z'dežele – Celjske mesnine d.o.o.

Recepti in nasveti Z'dežele​

Burger s sirom in popečeno čebulo

Burger s sirom in popečeno čebulo

čas kuhanja
zahtevnost
15 minut
čas priprave
2 osebi
št. oseb

Sestavine

  2 goveja burgerja z angusom Z’dežele
  2 rezini sira (predlagamo cheddar)
  ½ rdeče čebule
  2 žlici olja
  sol
  2 kruhka (bombici s sezamom)
  2 lista solate
  2 rezini paradižnika
  omaka za burgerje (ali majoneza, pomešana z malo gorčice)

Navodila za pripravo

  1. Polpete pol ure pred peko vzamemo iz hladilnika, da se ogrejejo na sobno temperaturo. Ponev ali ploščo žara rahlo naoljimo in polpet pečemo 3 do 4 minute. Ko polpet ob stranici začne spreminjati barvo iz rdeče v sivo, ga obrnemo, solimo, obložimo z rezino sira in pečemo še 3 minute. Ali je polpet primerno pečen, lahko preverimo z vbodnim termometrom, ki mora za srednje pečeni polpet (t. i. medium) pokazati 56 °C središčne temperature.
  2. Čebulo olupimo, narežemo na kolobarje in jih popečemo na žaru, da uplahnejo in rahlo počrnijo. Tudi kruhke prerežemo in popečemo na žaru, nato burger sestavimo. Spodnjo polovico bombice premažemo z omako in jo obložimo s solato in paradižnikom. Dodamo polpet s sirom, popečeno čebulo, po želji še malo omake in prekrijemo z zgornjo polovico bombice. Da se nam bogato obložen burger ne prevrne, lahko vanj zapičimo leseno palčko za ražnjiče, ki drži vse sestavine na mestu.