Skoči na vsebino

z'dežele – Celjske mesnine d.o.o.

Recepti in nasveti Z'dežele​

Čevapčiči v kajmaku

Čevapčiči v kajmaku

15 minut
čas kuhanja
srednja
zahtevnost
30 minut
čas priprave
2 osebi
št. oseb
Čevapčiči z'dežele

Sestavine

Leskovačkih čevapčičev z’dežele

  25g sira

  220g kajmaka

 

Navodila za pripravo

Postopek

PRIPRAVA
Segrejemo ali zakurimo žar. Ko temperatura žara doseže 250°C, oziroma, ko je žar tako vroč, da ne moremo dlje kot 2 sekundi držati roko 10 cm nad rešetko, je pripravljen za pečenje. Iz hladilnika vzamemo Leskovačke čevapčiče Z’Dežele.

KAJMAK
V skledi premešamo nastrgan sir in kajmak. Mešanico razporedimo po litoželezni ponvi, primerni za peko na žaru.

SPEČEMO ČEVAPČIČE
Na vroč žar položimo čevapčiče in jih pečemo 1 – 2 minuti, da se zapečejo. Ko se enostavno dvignejo iz rešetke, pričnemo z obračanjem čevapčičev. Pečemo še 5 – 7 minut, da se enakomerno zapečejo. Prestavimo na krožnik.

KAJMAK IN ČEVAPČIČI
Litoželezno ponev s kajmakom damo na žar in jo segrevamo tako dolgo, da se kajmak stopi. Hitro potopimo v kajmak čevapčiče in postrežemo.

Čevapčiči z'dežele
Kajmak v ponvi
Kajmak s sirom segrejemo.
Čevapčiči v kajmaku.