Skoči na vsebino

z'dežele – Celjske mesnine d.o.o.

Recepti in nasveti Z'dežele​

Goveji Carpaccio

Goveji Carpaccio

čas kuhanja
Lahka
zahtevnost
20 min
čas priprave
4 osebe
št. oseb
Goveji Carpaccio - recept - Z'dežele

Sestavine

Za carpaccio:

  • 400 g govejega fileja (hladno zorjenega in kakovostnega)
  • 2 žlici olivnega olja (ekstra deviško)
  • 1 žlica limoninega soka
  • 50 g parmezana (naribanega ali v tankih rezinah)
  • 50 g rukole
  • Solni kosmiči in sveže mlet črni poper

Za dekoracijo:

  • Kapre (po želji)
  • Pinjole, rahlo popečene
  • Trakovi črnega tartufa ali nekaj kapljic tartufovega olja

Navodila za pripravo

Priprava mesa:

  1. Hlajenje mesa:
    Goveji file zavijte v plastično folijo in ga za 30–45 minut postavite v zamrzovalnik. To omogoči lažje rezanje na tanke rezine.
  2. Rezanje:
    Meso narežite na zelo tanke rezine (približno 1–2 mm). Če je rezanje težavno, uporabite zelo oster nož ali prosite mesarja za pomoč.

Postavitev carpaccia:

  1. Razporeditev:
    Rezine mesa položite na večji krožnik, tako da se rahlo prekrivajo.
  2. Začinjanje:
    Carpaccio pokapljajte z olivnim oljem in limoninim sokom. Po vrhu razporedite solne kosmiče in sveže mlet poper.

Dodatki:

  1. Na carpaccio položite rukolo in tanke rezine parmezana.
  2. Po želji dodajte kapre, popečene pinjole in trakove črnega tartufa ali nekaj kapljic tartufovega olja za bolj prefinjen okus.
Goveji Carpaccio - recept - Z'dežele
  • Sveža hrustljava bageta ali domači kruhki s česnom.
  • Kozarec penine za posebno priložnost.
  • Krožnik okrasite z dodatnimi listi rukole in parmezanom.
  • Za estetski zaključek dodajte nekaj kapljic balzamičnega redukcije ali tartufovega olja na krožnik.
  • Postrezite na krožniku z marmornim videzom za eleganten učinek.