Skoči na vsebino

z'dežele – Celjske mesnine d.o.o.

Recepti in nasveti Z'dežele​

Hmeljarska klobasa s temnim pivom in čebulo

Hmeljarska klobasa s temnim pivom in čebulo

čas kuhanja
zahtevnost
15 minut
čas priprave
za 2 osebi
št. oseb

Sestavine

  300 g Hmeljarske klobase
  1 čebula
  1,5 dl temnega piva
  1 žlica masla
  2 žlici olja
  krompirjev pire za prilogo

Navodila za pripravo

  1. Na olju v ponvi popražimo na kolobarje narezano čebulo, dodamo sol in mešamo, da porumeni.
  2. Hmeljarsko klobaso olupimo, narežemo na pol centimetra debele kolobarje in dodamo k čebuli. Dodamo še žlico masla. Ko maslo zacvrči in je Hmeljarska klobasa popečena, prilijemo temno pivo in kuhamo še 10 minut.
  3. Hmeljarsko klobaso s pivom in čebulo postrežemo s krompirjevim pirejem.