Skoči na vsebino

z'dežele – Celjske mesnine d.o.o.

Mesni izdelki

Suha domača salama

Suha domača salama

Kupite preko

Grofovska salama

Grofovska salama je trajna suha salama, katere ne boste našli nikjer drugje kot pri nas. Narejena je iz fino mletega, visoko kakovostnega svinjskega mesa. Zaradi lahkega okusa in milejše arome je primerna za vse priložnosti. Je nepogrešljiva sestavina vsakega narezka.

  • Rok trajanja: 120 dni.
  • Hraniti na temperaturi do +10ºC.
  • Način pakiranja: 1/1 VP, 1/2 VP, A10.

Slovenski kulen

Slovenski kulen je znamenita, po starem slovenskem receptu pripravljena salama iz svinjskega mesa z dodatkom rdeče paprike, kar mu daje značilno oranžno barvo in rahlo pikanten okus. Posebnost slovenskega kulna je tudi v velikosti in obliki, saj je polnjen v značilno naravno črevo. Na otip je trd. Vonj in okus nosita značilnosti zorjenega dimljenega mesa, rahlo je izražen okus po dimu in začimbah, malo je pekoč zaradi dodatka paprike. Izdelek pred uporabo olupimo, narežemo in uživamo hladnega (ovitek ni užiten).

  • Rok trajanja: 120 dni.
  • Hraniti na temperaturi do +10ºC.
  • Način pakiranja: 1/1 VP, 1/2 VP, A10.

Savinjski želodec

Savinjski želodec je res izjemnega okusa, saj je pripravljen po tradicionalnem štajerskem receptu. Je klasično sušen trajni izdelek iz svinjskega in govejega mesa ter slanine. K značilnemu vonju in okusu pripomore struktura mletja, dodane naravne začimbe in postopek dimljenja, zorenja in sušenja. Začinjen je s česnom, poprom in soljo. Posebnost savinjskega želodca je v njegovi obliki – stisnjen želodec.

  • Rok trajanja: 120 dni.
  • Hraniti na temperaturi do +10ºC.
  • Način pakiranja: 1/1 VP, 1/2 VP, A10.