Skoči na vsebino

z'dežele – Celjske mesnine d.o.o.

Recepti in nasveti Z'dežele​

Krepki sendvič s savinjskim želodcem

Krepki sendvič s savinjskim želodcem

čas kuhanja
zahtevnost
15 minut
čas priprave
2 sendviča
št. oseb

Sestavine

  2 rustikalni štručki
  14 rezin Savinjskega želodca Z’dežele
  6 rezin dimljenega sira
  2 feferona
  1 vložena paprika
  1 trdo kuhano jajce
  hrustljava čebula
  2 žlici naribanega hrena
  4 žlice kisle smetane

Navodila za pripravo

  1. Za hrenov namaz zmešamo kislo smetano, nariban hren in sol.
  2. Papriko narežemo na trakove, feferona na obročke, kuhano jajce pa na rezine.
  3. Štručko prerežemo, namažemo s hrenovim namazom, dodamo savinjski želodec, sir, papriko in feferone. Potresemo s hrustljavo čebulo, dodamo rezine jajca in pokrijemo z zgornjo polovico štručke.