Skoči na vsebino

z'dežele – Celjske mesnine d.o.o.

Recepti in nasveti Z'dežele​

Mini goveji burgerji za piknik, ki jih vsi obožujejo!

Mini goveji burgerji za piknik, ki jih vsi obožujejo!

10-15 min
čas kuhanja
Srednja
zahtevnost
20 min
čas priprave
8 burgerjev
št. oseb
Mini goveji burger - Z'dežele

Sestavine

Za polpete:

  • 500 g mlete govedine (najbolje v razmerju 80/20 meso/maščoba)

  • 1 manjša čebula (drobno sesekljana ali naribana)

  • 1 strok česna (stisnjen)

  • 1 žlička gorčice

  • 1 žlička soli

  • Poper po okusu

  • (po želji) 1 žlička dimljene paprike ali čilija v prahu

 

Za pripravo priporočamo, da izberete: 

Goveje mleto meso Z'dežele

Za sestavljanje:

  • 8 mini burger bombetk

  • 4 rezine cheddar sira (razpolovljene)

  • 1 paradižnik (narezan na tanke rezine)

  • 1 kisla kumarica ali sveža kumara (narezana)

  • Listi solate ali rukola

  • Kečap, gorčica, majoneza ali BBQ omaka

  • Malo masla ali olja za peko

Navodila za pripravo

Postopek

1. Pripravi mesno zmes

V skledi zmešaj mleto meso, čebulo, česen, gorčico, sol in poper. Ne mešaj predolgo, le toliko, da se sestavine povežejo. Oblikuj 8 manjših polpetov (približno v velikosti dlani ali žemljice).

2. Ohladi

Polpete položi na krožnik, pokrij s folijo in pusti počivati v hladilniku vsaj 15 minut – tako bodo med peko ostali bolj čvrsti.

3. Speci polpete

Segrej ponev, žar ali žar ploščo. Popeci polpete 2–3 minute na vsaki strani. Proti koncu peke dodaj polovico rezine sira na vsakega in po potrebi pokrij, da se lepo stopi.

4. Sestavi burgerje

  • Bombetke razpolovi in po želji na hitro popeci.

  • Spodnji del premaži z omako, dodaj solato, meso s sirom, rezino paradižnika in kumarico.

  • Zaključi z zgornjo bombetko in burger po želji fiksiraj z leseno palčko.

Mini goveji burger - Z'dežele
  • Pikniki in BBQ-ji: praktična velikost, ki je všeč vsem.

  • Otroške zabave: zabavni in enostavni za prijem, primerni tudi za najmlajše, da jih brez težav jedo.

  • Večerja s prijatelji: vsak si lahko sestavi svoj burger.

  • Catering dogodki ali brunch: elegantni, a preprosti za postrežbo.

 

 

  • Namesto govejega mesa lahko uporabite piščančje ali puranje meso, ali pa poskusite pripraviti “vegi” burger (npr. iz čičerike ali leče)

  • Brezglutenska različica burgerja: z brezglutenskimi bombetkami ali zavito v solatne liste

  • Namesto sira: mozzarella, modri sir ali topljeni sir v lističih

  • Dodatek: pečena slanina, karamelizirana čebula, avokado, jalapeño rezine za pekočo različico