Skoči na vsebino

z'dežele – Celjske mesnine d.o.o.

Recepti in nasveti Z'dežele​

Ocvrte hrenovke Z’dežele

Ocvrte hrenovke Z’dežele

čas kuhanja
zahtevnost
20 minut
čas priprave
za 3 osebe
št. oseb

Sestavine

  4 hrenovke Z’dežele
  80 g moke
  2 jajci
  100 g drobtin
  500 ml sončničnega olja

Navodila za pripravo

  1. Hrenovke diagonalno prerežemo na tretjine in jih namočimo v skodelico vode, saj jih bo tako lažje panirati.
  2. Vsak košček hrenovke posebej pomočimo v moko, nato pa še v jajce in v drobtine.
  3. V globoki posodi zavremo sončnično olje in vanj previdno položimo hrenovke. Ko so ocvrte, jih s penovko preložimo na papirnato brisačko, ki popivna odvečno olje.
  4. Ocvrte hrenovke postrežemo s pomakami po izbiri.