-
Steak vzamemo iz hladilnika pol ure pred peko, da se ogreje na sobno temperaturo. Medtem zakurimo žar in razgrejemo rešetke. Premažemo jih z oljem in nanje položimo steak.
-
Po približno 4 minutah ga obrnemo (če želimo na steaku karirast vzorec, ga za nekaj trenutkov zasukamo za 90 stopinj in šele nato obrnemo na drugo stran).
-
Po dveh minutah z vbodnim termometrom preverimo središčno temperaturo mesa – če želimo manj pečeno meso (medium rare), ga pečemo do središčne temperature 52–54 °C (približno 4 minute), za srednje pečeno (medium) pa do 54–58 °C (približno 6 minut).
-
Ko meso doseže želeno središčno temperaturo, steak prestavimo na krožnik, kjer naj počiva vsaj 5 minut. Med počivanjem se središčna temperatura še nekoliko zviša, mesni sokovi pa umirijo, zato je steak sočnejši.
-
Kumaro operemo, olupimo in drobno naribamo v skledo. Osolimo jo s ščepcem soli in pustimo stati 15 minut, da spusti sok. Česen olupimo, stremo z nožem in drobno sesekljamo. Kumaro z rokami dobro ožamemo in jo predenemo v čisto posodo. Ožeto kumaro zmešamo z grškim jogurtom. Dodamo še česen, olje, sol in poper. Vse skupaj še enkrat dobro premešamo in postavimo v hladilnik za vsaj pol ure. Postrežemo ohlajeno.