Skoči na vsebino

z'dežele – Celjske mesnine d.o.o.

Recepti in nasveti Z'dežele​

Ražnjiči s pivsko klobaso

Ražnjiči s pivsko klobaso

10 minut
čas kuhanja
Srednja
zahtevnost
15 minut
čas priprave
2-3 osebi
št. oseb
Ražnjiče serviramo

Sestavine

2 Pikant pivski klobasi Z’dežele

2 Pivski klobasi Z’dežele

1 rumena paprika

1 rdeča paprika

1 zelena paprika

1 čebula

1/4 žličke paprike v prahu

1/4 žličke origana

1/4 žličke kumine v prahu

1/2 žličke česna v prahu

1/2 žličke soli

1/4 žličke mletega popra

1 žlička olivnega olja

Navodila za pripravo

PRIPRAVA

Pivske klobase narežemo na večje kolobarje, dolžine približno 3 cm. Klobase stresemo v skledo. Paprike umijemo, odstranimo semena in narežemo na večje kose ter dodamo h klobasam. Olupimo čebulo, narežemo na večje kose in dodamo h klobasam. Začinimo s papriko v prahu, origanom, kumino v prahu, česnom v prahu, soljo in poprom. Pokapljamo z oljem in premešamo, da se vse enakomerno začini.

PRIPRAVIMO NABODALA

Pripravimo osem lesenih ali kovinskih nabodal za ražnjiče. Če uporabljamo lesena nabodala, jih položimo v plitev pekač, prelijemo z vodo in pustimo, da se namakajo 10 minut, tako preprečimo, da se zažgejo med pečenjem na žaru. V poljubnem vrstnem redu nabodemo meso in zelenjavo na nabodala.

SPEČEMO

Segrejemo ali zakurimo žar. Ko temperatura žara doseže 250°C. Poljubno lahko uporabimo tudi žar ponev in ražnjiče spečemo na štedilniku na visokem ognju ali uporabimo plinski žar. Ražnjiče pečemo 6 – 8 minut, da se enakomerno zapečejo. Redno jih obračamo. Postrežemo z izbrano prilogo.

Začinjene sestavine
Pripravimo ražnjiče
Ražnjiče popečemo
Ražnjiče serviramo