Stromboli s Fit Šunko Z’dežele

Stromboli z'dežele

Preprost recept za okuso kosilo, večerjo ali prigrizek s prijatelji.

Stromboli s Fit šunko Z'dežele

Okusen recept stromboli, kjer se kot glavna zvezda predstavi Fit Šunka
5 od 1 glasu
Natisni Pin
Obrok: Kosilo, Main Course, Snack, večerja
Kulinarika: Italian
Ključna beseda: fit šunka, Stromboli
Čas priprave: 30 minutes
Čas kuhanja: 30 minutes
Vzhajanje: 1 hour 30 minutes
Skupni čas: 2 hours 30 minutes
Porcije: 2 8

Oprema

  • 1 Kuhinjski robot ali gnetenje na roke
  • 1 Pečica
  • 1 Paični mešalnik za lažjo pripravo nadeva

Sestavine

Testo stromboli

  • 420 g Manitoba moke tip 00
  • 80 g Ostre moke
  • 7 g Suhi kvas ali 14 g svežega kvasa
  • 300 ml Mlačne vode
  • 20 g Olivnega olja Ekstra deviško
  • 10 g Soli

Paradižnikova omaka

  • 400 g Paradižnika v lastnem soku 1 pločevika
  • 1 strok Česna
  • 1 žlička Origana
  • 1/2 žličke Soli
  • 1 žlica Olivnega olja Ekstra deviško

Nadev

  • 2 Paketa Fit Šunke Z'dežele Nujno potrebna sestavina
  • 2 žlici Sveže nastrganega parmezana
  • 6 listkov Bazilike sveže
  • 300 g Mozzarele v rezinah
  • 2 žlički Parmezana za posip

Recept

PRIPRAVA TESTA IN PRVO VZHAJANJE

  • V skledo kuhinjskega robota (ali uporabimo električni mešalnik z nastavki za testo) damo obe moki, kvas in mlačno vodo. Dodamo olivno olje in pričnemo z gnetenjem na srednji hitrosti. Gnetemo 5 minut, nato dodamo sol in gnetemo še 3 minute, da nastane gladko, prožno testo. Skledo s testom pokrijemo s krpo ali živilsko folijo in pustimo vzhajati 1 uro pri sobni temperaturi, nato prestavimo v hladilnik čez noč ali v hladilnik, ali pa pustimo pri sobni temperaturi še pol ure.

PARADIŽNIKOVA OMAKA

  • Paradižnik iz konzerve damo na cedilo, da tekočina odteče in damo koščke v blender (ali uporabimo palični mešalnik). Dodamo česen, origano, sol in olivno olje ter premešamo v grobo omako. Tekočino, ki je ostala uporabimo za druge omake.
    Priprava nadeva - paradižnikova omaka

OBLIKOVANJE

  • Testo razdelimo na dva dela. Vsako testo razvaljamo na velikost 25 cm x 30 cm. Premažemo s polovuco paradižnikove omako in pustimo 5 centimetra roba zgoraj in približno 2 cm na preostalih robovih testa. Čez paradižnikovo omako razporedimo žlico parmezana in nekaj listkov bazilike. Čez enakomerno razporedimo 4 - 5 rezin fit šunke ter polovico mozarelle. Tesno zvijemo v rulado. S šivom navzdol prestavimo na pripravljen pekač obložen s papirjem za peko. Postopek ponovimo s preostalimi sestavinami. Postavimo na stran za 15 minut, nato s čopičem premažemo z vodo in napikamo z zobotrebcem, predvsem ob strani in na vrhu, da bo para med pečenjem uhajala. Posujemo s parmezanom. Rešetko damo na sredino pečice in jo segrejemo na 210 °C.
    Fit šunka Z'dežele

PEČENJE

  • Prestavimo v predhodno segreto pečico, kjer na srednji rešetki pečemo 25 – 30 minut pri 210 stopinj, oziroma do zlate zapečenosti. Ko je Stromboli še topel (po približno 15 minutah), razrežemo in postrežemo.
Stromboli z'dežele