Skoči na vsebino

z'dežele – Celjske mesnine d.o.o.

Recepti in nasveti Z'dežele​

Tapas s krvavico, karamalizirano čebulo in pečeno papriko

Tapas s krvavico, karamalizirano čebulo in pečeno papriko

čas kuhanja
zahtevnost
30 minut
čas priprave
za 3 osebe
št. oseb

Sestavine

  1 par krvavic Z’dežele
  3 manjše čebule
  25 g pinjol
  polovica francoske štruce
  2 žlici namaza iz rdeče paprike
  4 žlice oljčnega olja
  2 žlici balzamičnega kisa
  sol
  sladkor
  poper
  timijan

Navodila za pripravo

  1. Čebulo karameliziramo tako, da damo v ponev 2 žlici oljčnega olja ter grobo narezano čebulo. Dodamo še sol, sladkor in balzamični kis ter pražimo 15 minut.
  2. Par krvavic olupimo in zdrobimo na manjše koščke.
  3. V ponvi na 2 žlicah oljčnega olja popražimo pinjole in dodamo maso iz krvavic. Posujemo s timijanom in pražimo 10 minut.
  4. Na oljčnem olju v ponvi popečemo 4 rezine francoske štruce.
  5. Rezine premažemo z namazom iz rdeče paprike, dodamo karamelizirano čebulo in krvavice. Dodatno začinimo s timijanom in poprom.