Tapas s krvavico, karamalizirano čebulo in pečeno papriko
Tapas s krvavico, karamalizirano čebulo in pečeno papriko
čas kuhanja
zahtevnost
30 minut
čas priprave
za 3 osebe
št. oseb
Sestavine
1 par krvavic Z’dežele 3 manjše čebule 25 g pinjol polovica francoske štruce 2 žlici namaza iz rdeče paprike 4 žlice oljčnega olja 2 žlici balzamičnega kisa sol sladkor poper timijan
Navodila za pripravo
Čebulo karameliziramo tako, da damo v ponev 2 žlici oljčnega olja ter grobo narezano čebulo. Dodamo še sol, sladkor in balzamični kis ter pražimo 15 minut.
Par krvavic olupimo in zdrobimo na manjše koščke.
V ponvi na 2 žlicah oljčnega olja popražimo pinjole in dodamo maso iz krvavic. Posujemo s timijanom in pražimo 10 minut.
Na oljčnem olju v ponvi popečemo 4 rezine francoske štruce.
Rezine premažemo z namazom iz rdeče paprike, dodamo karamelizirano čebulo in krvavice. Dodatno začinimo s timijanom in poprom.