Skoči na vsebino

z'dežele – Celjske mesnine d.o.o.

Recepti in nasveti Z'dežele​

Vampi po tržaško

Vampi po tržaško

1 ura
čas kuhanja
Srednja
zahtevnost
15 min
čas priprave
4 osebe
št. oseb
Postopek kuhanja vampov.

Sestavine

 

Sestavine

  • 3 žlice olja
  • 1 čebula
  • 1 koreje
  • 1 steblo zelene
  • 50g hamburške slanine
  • 3 stroke česna
  • 2 lovorova lista
  • 500g kuhanih vampov z’dežele
  • 1 žlička paprike v prahu
  • 1/2 žličke majarona
  • 1/2 žličke origana
  • 1 žlička soli
  • 1 žlica drobtin
  • 100g paradižnikove passate
  • 400 ml vode
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • 1/2 žličke limoninega soka (poljubno)

Navodila za pripravo

Postopek

 

PREPRAŽIMO ZELENJAVO

Večji lonec pristavimo na zmeren ogenj. Dodamo olje, sesekljano čebulo, korenje in zeleno. Pražimo 6 – 8 minut, občasno premešamo. Dodamo sesekljano slanino in pražimo 2 minuti. Sledi sesekljan česen, lovorov list in pražimo minuto.

VAMPI

V lonec k zelenjavi damo vampe, premešamo in pražimo 5 minut. Začinimo s papriko v prahu, origanom in majaronom. Dodamo sol, poper in drobtine. Premešamo in zalijemo s paradižnikovo passato in vodo. Premešamo ter pokrijemo s pokrovom. Kuhamo 35 – 45 minut, da se vampi skuhajo in zmehčajo.

POSTREŽEMO

Odstranimo pokrov in dodamo sesekljan peteršilj. Premešamo in razdelimo med štiri krožnike. Poljubno posujemo s parmezanom in pokapljamo z oljčnim oljem ter dodamo limonin sok za nekaj kisline. Postrežemo s kruhom.

Postopek kuhanja vampov.
Postopek kuhanja vampov.