Skoči na vsebino

z'dežele – Celjske mesnine d.o.o.

Recepti in nasveti Z'dežele​

Zorjeni pljučni medaljon z maslom in zelišči

Zorjeni pljučni medaljon z maslom in zelišči

čas kuhanja
zahtevnost
15 minut
čas priprave
2 osebi
št. oseb

Sestavine

2 zorjena pljučna medaljona Z’dežele
1 žlička olja
maslo
2 stroka česna
2 vejici timijana
solni cvet
grobo mleti poper

Navodila za pripravo

  1. Meso vzamemo iz hladilnika pol ure pred pripravo, da se ogreje na sobno temperaturo. Vsak medaljon povežemo z vrvico, ki poskrbi, da medaljon med peko ohrani lepo obliko.
  2. Ponev rahlo naoljimo, jo močno segrejemo in vanjo položimo meso. Pečemo približno 4 minute, nato medaljona obrnemo in dodamo maslo, česen in zelišča. Meso med peko večkrat prelijemo s stopljenim maslom. Medaljona pečemo še tri do štiri minute.
  3. Pečeno meso prestavimo na krožnik in ga pustimo še 4 minute, da se sokovi v njem umirijo. Medaljona posolimo s solnim cvetom in po želji začinimo z grobo mletim poprom ter ponudimo. Kot priloga se odlično podajo kuhani ali na žaru pečeni šparglji.