Zorjeni pljučni medaljon z maslom in zelišči

Zorjeni pljučni medaljon z maslom in zelišči

Steake pljučne pečenke pečemo na ponvi, dodamo maslo, strok česna in vejico rožmarina. Med peko ga neprestano oblivamo s stopljenim maslom. Pečemo 3 minute na stran ali dokler središčna temperatura ne doseže 54-57 stopinj celzija.
4 from 2 votes
Print Pin
Keyword: pljučni medaljoni, steak
Prep Time: 15 minutes
Servings: 2

Ingredients

  • 2 zorjena pljučna medaljona Z’dežele
  • 1 žlička olja
  • maslo
  • 2 stroka česna
  • 2 vejici timijana
  • solni cvet
  • grobo mleti poper

Instructions

  • Meso vzamemo iz hladilnika pol ure pred pripravo, da se ogreje na sobno temperaturo. Vsak medaljon povežemo z vrvico, ki poskrbi, da medaljon med peko ohrani lepo obliko.
  • Ponev rahlo naoljimo, jo močno segrejemo in vanjo položimo meso. Pečemo približno 4 minute, nato medaljona obrnemo in dodamo maslo, česen in zelišča. Meso med peko večkrat prelijemo s stopljenim maslom. Medaljona pečemo še tri do štiri minute.
  • Pečeno meso prestavimo na krožnik in ga pustimo še 4 minute, da se sokovi v njem umirijo. Medaljona posolimo s solnim cvetom in po želji začinimo z grobo mletim poprom ter ponudimo. Kot priloga se odlično podajo kuhani ali na žaru pečeni šparglji.