Hrenovke z´dežele v listnatem testu

Čas priprave: 40 min
Količina: za 3 osebe

Sestavine:
275 g listnatega testa
3 rezine toast sira
6 hrenovk Z’dežele
1 jajce
kečap, gorčica in majoneza, ko postrežemo

 

  1. Listnato testo enakomerno narežemo na šest trikotnikov in jih prepikamo z vilicami. Na sredino trikotnikov položimo rezine toast sira (sir ne sme gledati čez rob testa, zato ga po potrebi razpolovimo).
  2. Hrenovke položimo na širši rob trikotnika in jih tesno zavijemo, tako da konci gledajo iz testa. Testo premažemo s stepenim jajcem.
  3. Hrenovke v testu položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in 20 min pečemo v pečici na 200 °C, da se testo zlatorjavo obarva.
  4. Hrenovke postrežemo skupaj s pomakami iz kečapa, gorčice in majoneze.