Skoči na vsebino

z'dežele – Celjske mesnine d.o.o.

Mesni izdelki

Hrenovke

Hrenovke

Kupite preko

Krvavice

Krvavica je tradicionalna priljubljena slovenska barjena klobasa iz mletega mesa, slanine in dodatkov po domači recepturi in polnjena v naravno črevo. Priporočamo jo v zimskem času kot prilogo k kislemu zelju, repi ali rdečemu zelju s hruško.

Tirolska klobasa

Tirolska klobasa je dobro poznana grobo mleta aromatična klobasa iz svinjskega in govejega mesa, z vidnimi kosi slanine ter rahlim okusom kumine. Lahko jo režemo na tanke rezine ali debelejše kocke za narezek. Je odlična sestavina sendvičev.

  • Rok trajanja: 90 dni.
  • Hraniti na temperaturi do +4ºC.
  • Način pakiranja: 850 g, 500 g (Ø75, Ø60), A10.
Kranjska klobasa Z'dežele

Kranjska klobasa

Kranjska klobasa je priljubljen mesni izdelek iz svinjskega mesa in izbranih začimb. Je zelo sočna tradicionalna slovenska poltrajna klobasa z močno izraženim vonjem po dimu. Kranjska klobasa je geografsko zaščitenega porekla, ročno izdelana in zašpiljena. Tradicionalno jo serviramo s kislim zeljem ali repo, žemljo in hrenom (gorčico).
Kranjsko klobaso pripravimo tako, da jo položimo v hladno vodo in segrevamo do vretja. V vodi jo pustimo tik pod vreliščem 10 minut.

  • Rok trajanja: 15 dni rinfuza, 35 dni kontrolirana atmosfera.
  • Hraniti na temperaturi do +8ºC.
  • Način pakiranja: 2 para (460 g) CA, 10 parov (2,5 kg).