Skoči na vsebino

z'dežele – Celjske mesnine d.o.o.

Mesni izdelki

Grofovska salama

Grofovska salama

Kupite preko

Savinjski želodec

Savinjski želodec je res izjemnega okusa, saj je pripravljen po tradicionalnem štajerskem receptu. Je klasično sušen trajni izdelek iz svinjskega in govejega mesa ter slanine. K značilnemu vonju in okusu pripomore struktura mletja, dodane naravne začimbe in postopek dimljenja, zorenja in sušenja. Začinjen je s česnom, poprom in soljo. Posebnost savinjskega želodca je v njegovi obliki – stisnjen želodec.

  • Rok trajanja: 120 dni.
  • Hraniti na temperaturi do +10ºC.
  • Način pakiranja: 1/1 VP, 1/2 VP, A10.

Domača panceta

Domača panceta, ki bo popestrila vaše narezke je izjemno bogatega okusa. Uporabna je tudi pri kuhanju in pripravi najrazličnejših receptov.
Panceta je klasično sušena slanina. Vonj in okus sta značilna za zorjeno dimljeno meso, rahlo je izražen okus po dimu in začimbah.
‘Bacon’ ali panceta je del jedilnika brez katere ni pravega angleškega zajtrka in mnogih drugih okusnih jedi.

  • Rok trajanja: 120 dni.
  • Hraniti pri temperaturi do +10 °C.
  • Način pakiranja: 1/1 VP, 1/2 VP.

Dimljen domači zašinek

Dimljen domači zašinek je brez kosti sušen, očiščen svinjski vrat, ki je na prerezu marmoriran. Po tradicionalnem načinu je zoren daljši čas do pridobitve značilne arome. Vraščena maščoba je glavni nosilec komponent bogatega vonja in posebnega okusa. Mešanica začimb, v kateri prevladuje česen in poper mu dajeta bogat vonj in okus, ki ga dopolnjuje nežen vonj po dimu. Izdelek je soljen s soljo piranskih solin.

  • Rok trajanja: 120 dni.
  • Hraniti na temperaturi do +10ºC.
  • Način pakiranja: 1/1 VP, 1/2 VP, A10.