Skoči na vsebino

z'dežele – Celjske mesnine d.o.o.

Recepti in nasveti Z'dežele​

Pleskavica (klasik, leskovačka ali sarajevska)

Pleskavica (klasik, leskovačka ali sarajevska)

čas kuhanja
zahtevnost
6 minut
čas priprave
2 osebi
št. oseb

Sestavine

Pleskavice Z’dežele

Navodila za pripravo

  1. Žar zakurimo do zmerne temperature. Primernost temperature preverimo tako, da 3 centimetre nad površino, na kateri bomo pekli, pridržimo dlan; če zdržimo 6 sekund, je temperatura prava. Temperaturo žara na oglje uravnavamo tako, da rešetke po potrebi spuščamo k žerjavici.
  2. Pleskavico položimo na direkten ogenj in pečemo približno 4 minute na stran.
  3. Pečene pleskavice postrežemo s svežo zelenjavo in kajmakom ali ajvarjem. Lahko pa jih postrežemo v lepinji ali burger štručki.