Skoči na vsebino

z'dežele – Celjske mesnine d.o.o.

Mesni izdelki

Čajna klobasa

Čajna klobasa

Kupite preko

Dimljen domači zašinek

Dimljen domači zašinek je brez kosti sušen, očiščen svinjski vrat, ki je na prerezu marmoriran. Po tradicionalnem načinu je zoren daljši čas do pridobitve značilne arome. Vraščena maščoba je glavni nosilec komponent bogatega vonja in posebnega okusa. Mešanica začimb, v kateri prevladuje česen in poper mu dajeta bogat vonj in okus, ki ga dopolnjuje nežen vonj po dimu. Izdelek je soljen s soljo piranskih solin.

  • Rok trajanja: 120 dni.
  • Hraniti na temperaturi do +10ºC.
  • Način pakiranja: 1/1 VP, 1/2 VP, A10.

Savinjski želodec

Savinjski želodec je res izjemnega okusa, saj je pripravljen po tradicionalnem štajerskem receptu. Je klasično sušen trajni izdelek iz svinjskega in govejega mesa ter slanine. K značilnemu vonju in okusu pripomore struktura mletja, dodane naravne začimbe in postopek dimljenja, zorenja in sušenja. Začinjen je s česnom, poprom in soljo. Posebnost savinjskega želodca je v njegovi obliki – stisnjen želodec.

  • Rok trajanja: 120 dni.
  • Hraniti na temperaturi do +10ºC.
  • Način pakiranja: 1/1 VP, 1/2 VP, A10.

Suha domača salama

Suha domača salama je po tradicionalnem štajerskem receptu pripravljena, klasično sušena salama iz svinjine in slanine ter govejega mesa. Vrhunski okus suhe domače salame smo dosegli s skrivnostno mešanico domačih začimb, česna ter celega popra. Je blago dimljena, sušena in zorena, od tu tudi njena značilna aroma.

  • Rok trajanja: 120 dni.
  • Hraniti na temperaturi do +10ºC.
  • Način pakiranja: 1/1 VP, 1/2 VP, A10.