z'dežele – Celjske mesnine d.o.o.
Goveja žar klobasa – klasik je poltrajna klobasa intenzivnega, bogatega okusa. Pripravljena je iz fino mletega govejega mesa. Izdelek je termično obdelan, zato ga pred uporabo na hitro zapečemo do zlato-rjave barve.
Bosanski sudžuk s papriko je prepoznaven po svoji značilni obliki polkrožne ‘podkve’ in svojevrstnem rahlo pikantnem okusu. Je tradicionalno sušen izdelek orientalskega porekla, narejen iz kakovostnega fino mletega govejega mesa z dodatkom paprike. Na otip je trd. Vonj in okus nosita značilnosti zorjenega dimljenega mesa, rahlo je izražen okus po dimu in začimbah, malo je pekoč zaradi dodatka paprike. Izdelek pred uporabo olupimo, narežemo in uživamo hladnega (ovitek ni užiten).
Goveja klobasa je okusna, zelo kakovostna grobo mleta klobasa iz govedine. Klobasa je unikatne oblike, na prerezu je vidna temno rdeča barva zorjenega mesa, pripadajoča slanina pa je bele barve. Odlikuje jo izjemen okus, sočnost, mehkoba pri ugrizu, vonj in žlahtna aroma. Klobasa je zelo sočnega okusa in je primerna za takojšnjo uporabo, kuhanje ali pečenje.