Skoči na vsebino

z'dežele – Celjske mesnine d.o.o.

Mesni izdelki

Tirolska klobasa

Tirolska klobasa

Kupite preko

Šunka v ovitku

Šunka je nepogrešljivi del bogato obložene mize ob velikonočnih praznikih. Šunka v ovitku je začinjena kakovostna delikatesa narejena iz kosov svinjskega mesa. Izdelek lahko uporabimo na različne načine, saj je odličen za narezke in sendviče. Šunko v ovitku lahko uporabimo tudi kot sestavni del odličnih, krepkih enolončnic. Za obogatitev okusa jedem pa jo na drobno narezano ali sesekljano dodamo ob koncu kuhanja.

  • Rok trajanja: 90 dni.
  • Hraniti na temperaturi do +4ºC.
  • Način pakiranja: 850 g, 500 g (Ø75, Ø60).

Kranjska klobasa

Kranjska klobasa je priljubljen mesni izdelek iz svinjskega mesa in izbranih začimb. Je zelo sočna tradicionalna slovenska poltrajna klobasa z močno izraženim vonjem po dimu. Kranjska klobasa je geografsko zaščitenega porekla, ročno izdelana in zašpiljena. Tradicionalno jo serviramo s kislim zeljem ali repo, žemljo in hrenom (gorčico).
Kranjsko klobaso pripravimo tako, da jo položimo v hladno vodo in segrevamo do vretja. V vodi jo pustimo tik pod vreliščem 10 minut.

  • Rok trajanja: 15 dni rinfuza, 35 dni kontrolirana atmosfera.
  • Hraniti na temperaturi do +8ºC.
  • Način pakiranja: 2 para (460 g) CA, 10 parov (2,5 kg).

Šunkarica

Šunkarica je eden od najbolj priljubljenih poltrajnih izdelkov. Pripravljena je po tradicionalni recepturi. Je grobo mleta klobasa iz kakovostnih kosov svinjskega mesa, z vidnimi kosi slanine. 
Izdelek lahko uporabimo na različne načine, saj je odličen za narezke in sendviče.

  • Rok trajanja: 90 dni.
  • Hraniti na temperaturi do +4ºC.
  • Način pakiranja: 850 g, 500 g (Ø75, Ø60).