Skoči na vsebino

z'dežele – Celjske mesnine d.o.o.

Mesni izdelki

Krvavice

Krvavice

Kupite preko

Tlačenka

Tlačenka je pasterilizirani izdelek narejen na tradicionalen način. Narejena je iz v želatini povezanega govejega in svinjskega mesa ter kože. Nekoč se jo je dalo dobiti pri vsaki kmečki hiši, kjer so imeli vsaj enkrat letno koline. Danes jo dobite pri celjskih mesninah. Tlačenko postrežemo kot samostojno hladno jed ali kot prilogo (z zelenjavo).

  • Rok trajanja: 60 dni.
  • Hraniti na temperaturi do +4ºC.
  • Način pakiranja: 500g (Ø60).

Šunkarica

Šunkarica je eden od najbolj priljubljenih poltrajnih izdelkov. Pripravljena je po tradicionalni recepturi. Je grobo mleta klobasa iz kakovostnih kosov svinjskega mesa, z vidnimi kosi slanine. 
Izdelek lahko uporabimo na različne načine, saj je odličen za narezke in sendviče.

  • Rok trajanja: 90 dni.
  • Hraniti na temperaturi do +4ºC.
  • Način pakiranja: 850 g, 500 g (Ø75, Ø60).

Kranjska klobasa

Kranjska klobasa je priljubljen mesni izdelek iz svinjskega mesa in izbranih začimb. Je zelo sočna tradicionalna slovenska poltrajna klobasa z močno izraženim vonjem po dimu. Kranjska klobasa je geografsko zaščitenega porekla, ročno izdelana in zašpiljena. Tradicionalno jo serviramo s kislim zeljem ali repo, žemljo in hrenom (gorčico).
Kranjsko klobaso pripravimo tako, da jo položimo v hladno vodo in segrevamo do vretja. V vodi jo pustimo tik pod vreliščem 10 minut.

  • Rok trajanja: 15 dni rinfuza, 35 dni kontrolirana atmosfera.
  • Hraniti na temperaturi do +8ºC.
  • Način pakiranja: 2 para (460 g) CA, 10 parov (2,5 kg).