Skoči na vsebino

z'dežele – Celjske mesnine d.o.o.

Mesni izdelki

Krvavice

Krvavice

Kupite preko

Roža Z’dežele

Roža Z´dežele je nepogrešljiva salama za pripravo narezkov in sendvičev v kombinaciji s sirom. Salama je narejena iz svinjskega in govejega mesa. Posebnost je, da prerez izdelka spominja na rožico, mleta mesna masa pa je polnjena v mrežaste ovitke. Salama vas bo prevzela zaradi svojega izvrstnega okusa in rahlega vonja po izbranih začimbah in dimu.

  • Izdelek se olupi in nareže, uživa se hladen.
  • Rok trajanja: do 60 dni.
  • Hraniti pri temperaturi do +4 °C.
  • Način pakiranja: 1/1 VP, 1/2 VP, A10.
Kranjska klobasa Z'dežele

Kranjska klobasa

Kranjska klobasa je priljubljen mesni izdelek iz svinjskega mesa in izbranih začimb. Je zelo sočna tradicionalna slovenska poltrajna klobasa z močno izraženim vonjem po dimu. Kranjska klobasa je geografsko zaščitenega porekla, ročno izdelana in zašpiljena. Tradicionalno jo serviramo s kislim zeljem ali repo, žemljo in hrenom (gorčico).
Kranjsko klobaso pripravimo tako, da jo položimo v hladno vodo in segrevamo do vretja. V vodi jo pustimo tik pod vreliščem 10 minut.

  • Rok trajanja: 15 dni rinfuza, 35 dni kontrolirana atmosfera.
  • Hraniti na temperaturi do +8ºC.
  • Način pakiranja: 2 para (460 g) CA, 10 parov (2,5 kg).

Hot-dog klobasa

Hot-dog klobasa je fino mleta barjena klobasa, oblikovana v pare z blago izraženim okusom po dimu. Izdelek je primeren za kuhanje ali pečenje.

  • Rok trajanja: 30 dni vakuum.
  • Hraniti na temperaturi do +4ºC.
  • Način pakiranja: 300 g VP.