Skoči na vsebino

z'dežele – Celjske mesnine d.o.o.

Mesni izdelki

Kraljica Mortadela

Kraljica Mortadela

Kupite preko

Hmeljarska klobasa

Je zelo kakovostna v dvojni kolobar zavita grobo mleta klobasa iz govedine in svinjine. Na prerezu so vidni manjši koščki slanine in mesa. Na prerezu hmeljarske klobase s papriko pa so vidni rdeči koščki paprike. Okus in vonj hmeljarske klobase sta prijetna, rahlo diši po začimbah in a je izredno sočnega okusa.

  • Izdelek je primeren za kuhanje ali pečenje.
  • Rok trajanja: 21 dni rinfuza, 35 dni kontrolirana atmosfera.
  • Hraniti na temperaturi do +4ºC.
  • Način pakiranja: 1 kg CA.

Kuhan pršut

Kuhan pršut je rahlo začinjena prefinjena nemastna delikatesa narejena iz celega svinjskega stegna. Pripravljen je iz visoko kakovostnih kosov svinjskega stegna, ki se polnijo v modele in se termično obdelajo. Zaradi nizke vsebnosti maščob je primeren tudi za dietno prehrano. Kuhan pršut lahko kupite vakuumsko pakiranega v kosih, težkih 2 kg ali pa na delikatesi.

  • Rok trajanja: 45 dni
  • Hraniti na temperaturi do +4ºC.
  • Način pakiranja: 1,2 kg, 2,4 kg, 4,8 kg VP, A10.

Kranjska klobasa

Kranjska klobasa je priljubljen mesni izdelek iz svinjskega mesa in izbranih začimb. Je zelo sočna tradicionalna slovenska poltrajna klobasa z močno izraženim vonjem po dimu. Kranjska klobasa je geografsko zaščitenega porekla, ročno izdelana in zašpiljena. Tradicionalno jo serviramo s kislim zeljem ali repo, žemljo in hrenom (gorčico).
Kranjsko klobaso pripravimo tako, da jo položimo v hladno vodo in segrevamo do vretja. V vodi jo pustimo tik pod vreliščem 10 minut.

  • Rok trajanja: 15 dni rinfuza, 35 dni kontrolirana atmosfera.
  • Hraniti na temperaturi do +8ºC.
  • Način pakiranja: 2 para (460 g) CA, 10 parov (2,5 kg).