Skoči na vsebino

z'dežele – Celjske mesnine d.o.o.

Mesni izdelki

Tlačenka

Tlačenka

Kupite preko

Šunkarica

Šunkarica je eden od najbolj priljubljenih poltrajnih izdelkov. Pripravljena je po tradicionalni recepturi. Je grobo mleta klobasa iz kakovostnih kosov svinjskega mesa, z vidnimi kosi slanine. 
Izdelek lahko uporabimo na različne načine, saj je odličen za narezke in sendviče.

  • Rok trajanja: 90 dni.
  • Hraniti na temperaturi do +4ºC.
  • Način pakiranja: 850 g, 500 g (Ø75, Ø60).

Hrenovke

Hrenovka je fino mleta barjena klobasa, oblikovana v pare z blago izraženim okusom po dimu, polnjena v naravno ovčje črevo.
Najbolj zaželene hrenovke v Sloveniji krasita dva certifikata, ki ju podeljuje züriška organizacija ICERITAS. Hrenovke z´dežele so v letu 2019/2020  prejle odličje Best Buy Award, kar pomeni da hrenovke Z´dežele predstavljajo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno in v letu 2020/2021 certifikat Quadal ki potrošnikom zagotavljajo najvišjo stopnjo kakovosti v skladu z znanstveno tržno raziskavo.

  • Izdelek je primeren za kuhanje ali pečenje.
  • Rok trajanja: 10 dni rinfuza, 30 dni vakuum, 21 dni kontrolirana atmosfera.
  • Hraniti na temperaturi do +4ºC.
  • Način pakiranja: 300 g VP, 2,5 kg CA.
Kranjska klobasa Z'dežele

Kranjska klobasa

Kranjska klobasa je priljubljen mesni izdelek iz svinjskega mesa in izbranih začimb. Je zelo sočna tradicionalna slovenska poltrajna klobasa z močno izraženim vonjem po dimu. Kranjska klobasa je geografsko zaščitenega porekla, ročno izdelana in zašpiljena. Tradicionalno jo serviramo s kislim zeljem ali repo, žemljo in hrenom (gorčico).
Kranjsko klobaso pripravimo tako, da jo položimo v hladno vodo in segrevamo do vretja. V vodi jo pustimo tik pod vreliščem 10 minut.

  • Rok trajanja: 15 dni rinfuza, 35 dni kontrolirana atmosfera.
  • Hraniti na temperaturi do +8ºC.
  • Način pakiranja: 2 para (460 g) CA, 10 parov (2,5 kg).