Trajni izdelki
Suha domača salama • Savinjski želodec • Dimljen domači zašinek • Domača panceta • Grofovska salama • Slavonski kulen • Čajna klobasa
Trajni izdelki
Suha domača salama • Savinjski želodec • Dimljen domači zašinek • Domača panceta • Grofovska salama • Slavonski kulen • Čajna klobasa
Trajni izdelki
Suha domača salama • Savinjski želodec • Dimljen domači zašinek • Domača panceta • Grofovska salama • Slavonski kulen • Čajna klobasa
Previous
Next

SUHA DOMAČA SALAMA

Suha domača salama je po tradicionalnem štajerskem receptu pripravljena, klasično sušena salama iz svinjine in slanine. Vrhunski okus suhe domače salame smo dosegli s skrivnostno mešanico domačih začimb, česna ter celega popra. Je blago dimljena, sušena in zorena, od tu tudi njena značilna aroma. 

  • Rok trajanja: 120 dni.
  • Hraniti na temperaturi do +10ºC.
  • Način pakiranja: 1/1 VP, 1/2 VP, A10.

SAVINJSKI ŽELODEC

Savinjski želodec je res izjemnega okusa, saj je pripravljen po tradicionalnem štajerskem receptu. Je klasično sušen trajni izdelek iz svinjskega mesa in slanine. K značilnemu vonju in okusu pripomore struktura mletja, dodane naravne začimbe in postopek dimljenja, zorenja in sušenja. Začinjen je s česnom, poprom in soljo. Posebnost savinjskega želodca je v njegovi obliki – stisnjen želodec. 

  • Rok trajanja: 120 dni.
  • Hraniti na temperaturi do +10ºC.
  • Način pakiranja: 1/1 VP, 1/2 VP, A10.

DIMLJEN DOMAČI ZAŠINEK

Dimljen domači zašinek je brez kosti sušen, očiščen svinjski vrat, ki je na prerezu marmoriran. Po tradicionalnem načinu je zoren daljši čas do pridobitve značilne arome. Vraščena maščoba je glavni nosilec komponent bogatega vonja in posebnega okusa. Mešanica začimb, v kateri prevladuje česen in poper mu dajeta bogat vonj in okus, ki ga dopolnjuje nežen vonj po dimu. Izdelek je soljen s soljo piranskih solin.

  • Rok trajanja: 120 dni.
  • Hraniti na temperaturi do +10ºC.
  • Način pakiranja: 1/1 VP, 1/2 VP, A10.

DOMAČA PANCETA

Domača panceta, ki bo popestrila vaše narezke je izjemno bogatega okusa. Uporabna je tudi pri kuhanju in pripravi najrazličnejših receptov.

Panceta je klasično sušena slanina. Vonj in okus sta značilna za zorjeno dimljeno meso, rahlo je izražen okus po dimu in začimbah.

‘Bacon’ ali panceta je del jedilnika brez katere ni pravega angleškega zajtrka in mnogih drugih okusnih jedi.

  • Rok trajanja: 120 dni.
  • Hraniti pri temperaturi do +10 °C.
  • Način pakiranja: 1/1 VP, 1/2 VP.

GROFOVSKA SALAMA

Grofovska salama je trajna suha salama, katere ne boste našli nikjer drugje kot pri nas. Narejena je iz fino mletega, visoko kakovostnega svinjskega mesa. Zaradi lahkega okusa in milejše arome je primerna za vse priložnosti. Je nepogrešljiva sestavina vsakega narezka.

  • Rok trajanja: 120 dni.
  • Hraniti na temperaturi do +10ºC.
  • Način pakiranja: 1/1 VP, 1/2 VP, A10.

SLAVONSKI KULEN

Slavonski kulen je znamenita, po starem slavonskem receptu pripravljena salama iz svinjskega mesa z dodatkom rdeče paprike, kar mu daje značilno oranžno barvo in rahlo pikanten okus. Posebnost slavonskega kulna je tudi v velikosti in obliki, saj je polnjen v značilno naravno črevo. Na otip je trd. Vonj in okus nosita značilnosti zorjenega dimljenega mesa, rahlo je izražen okus po dimu in začimbah, malo je pekoč zaradi dodatka paprike. Izdelek pred uporabo olupimo, narežemo in uživamo hladnega (ovitek ni užiten).

  • Rok trajanja: 120 dni.
  • Hraniti na temperaturi do +10ºC.
  • Način pakiranja: 1/1 VP, 1/2 VP, A10.

ČAJNA KLOBASA

Čajna klobasa je je fino mleta salama iz svinjskega mesa, značilnega vonja in blagega okusa, katere zaščitni znak je edinstvena oblika. Tanki kolobarčki fine čajne klobase se odlično podajo na narezke in kanapeje ter so prijetna popestritev vsake zakuske.

  • Rok trajanja: 120 dni.
  • Hraniti na temperaturi do +10ºC.
  • Način pakiranja: 1/1 VP, 1/2 VP.