KLASIČNI ČEVAPČIČI
Klasični čevapčiči z´dežele so prava izbira za vse vrste piknikov in pojedin. Čevapčiči so klasična jed z žara, pripravljena z mešanico kakovostnega svinjskega in govejega mesa, ki jih po tradiciji ponudimo s kajmakom v lepinji.
- Klasični čevapčiči so pakirani v embalaži po 12 čevapčičev, v skupni teži 480 g.
- Izdelek je potrebno hraniti na temperaturi do +4C.
- Izdelek toplotno obdelati nad +85ºC.
Pečemo jih približno 7 minut, seveda pa ne smemo pozabiti na obračanje – to naredimo takrat, ko se iz čevapčičev pocedi maščoba. Med peko jih ne zalivamo, ampak jih le nekajkrat obrnemo. Pečemo jih počasi, da so v prerezu rožnato rjavi. Zaradi predolgega ali prehitrega pečenja lahko postanejo gumijasti in izsušeni. Ko čevapčiče spečemo, jih za nekaj minut odstavimo v pokrito posodo in postrežemo še tople.
LESKOVAČKI ČEVAPČIČI
Leskovački čevapčiči z´dežele so prava izbira za vse vrste piknikov in pojedin. Leskovački čevapčiči so klasična jed z žara, pripravljena z mešanico kakovostnega svinjskega in govejega mesa, z dodano začimbo v kateri je bolj izražen okus čebule. Po tradiciji jih ponudimo s kajmakom v lepinji. Lepinje lahko nadomestimo z domačim kruhom, ki ga popečemo na žaru. Kot prilogo k leskovačkim čevapčičem ponudimo mlado čebulo, različno sezonsko zelenjavo, pečeno papriko, ajvar in druge dobrote.
- Leskovači čevapčiči so pakirani v embalaži po 12 čevapčičev, v skupni teži 480 g.
- Izdelek je potrebno hraniti na temperaturi do +4C.
- Izdelek toplotno obdelati nad +85ºC.
Pečemo jih približno 7 minut, seveda pa ne smemo pozabiti na obračanje – to naredimo takrat, ko se iz čevapčičev pocedi maščoba. Med peko jih ne zalivamo, ampak jih le nekajkrat obrnemo. Pečemo jih počasi, da so v prerezu rožnato rjavi. Zaradi predolgega ali prehitrega pečenja lahko postanejo gumijasti in izsušeni. Ko čevapčiče spečemo, jih za nekaj minut odstavimo v pokrito posodo in postrežemo še tople.
Sarajevski čevapčiči
Sarajevski čevapčiči so pripravljeni samo iz govejega mesa, s kakovostno mleto govedino, obogateno z ravno pravo mero začimb. Ti čevapčiči so pravi žar šampioni, s katerimi se boste izkazali kot najboljši žar mojster.
- Sarajevski čevapčiči so pakirani v embalaži po 12 čevapčičev, v skupni teži 480 g.
- Izdelek je potrebno hraniti na temperaturi do +4C.
- Izdelek toplotno obdelati nad +85ºC.
Pečemo jih približno 7 minut, seveda pa ne smemo pozabiti na obračanje – to naredimo takrat, ko se iz čevapčičev pocedi maščoba. Med peko jih ne zalivamo, ampak jih le nekajkrat obrnemo. Pečemo jih počasi, da so v prerezu rožnato rjavi. Zaradi predolgega ali prehitrega pečenja lahko postanejo gumijasti in izsušeni. Ko čevapčiče spečemo, jih za nekaj minut odstavimo v pokrito posodo in postrežemo še tople.
Gurmanski čevapčiči
Gurmanski čevapčiči so tista gurmanska pojedina, ki očara z drugačnostjo in edinstvenostjo, saj se v njih okus in dotik sira združi z izbrano mešanico svinjskega, govejega in prekajenega mesa.
- Gurmanski čevapčiči so pakirani v embalaži po 12 čevapčičev, v skupni teži 480 g.
- Izdelek je potrebno hraniti na temperaturi do +4C.
- Izdelek toplotno obdelati nad +85ºC.
Pečemo jih približno 7 minut, seveda pa ne smemo pozabiti na obračanje – to naredimo takrat, ko se iz čevapčičev pocedi maščoba. Med peko jih ne zalivamo, ampak jih le nekajkrat obrnemo. Pečemo jih počasi, da so v prerezu rožnato rjavi. Zaradi predolgega ali prehitrega pečenja lahko postanejo gumijasti in izsušeni. Ko čevapčiče spečemo, jih za nekaj minut odstavimo v pokrito posodo in postrežemo še tople.
Klasične pleskavice
Klasična pleskavica je mesna dobrota za vse tiste, ki prisegajo na tradicijo. Je zmes kakovostnega mletega mesa govedine in svinjine, z dodatkom začimb.
Pleskavica je klasična jed z žara, ki jo ponudimo s kajmakom v lepinji, kot prilogo pa dodamo mlado čebulo, različno sezonsko zelenjavo, pečeno papriko, solate ali ajvar.
- Pakirano v kontrolirani atmosferi.
- Klasične pleskavice so pakirane v embalaži po štiri pleskavice, v skupni teži 480g.
- Izdelek je potrebno hraniti na temperaturi do +4ºC.
- Izdelek toplotno obdelati nad +85ºC.
Pleskavice pečemo na vsaki strani 4-5 minut, odvisno kako zapečeno želimo.
LESKOVAČKE PLESKAVICE
Leskovačka pleskavica je pripravljena iz mešanice kakovostnega svinjskega in govejega mesa, z dodano začimbo, v kateri je bolj izražen okus čebule.
- Pakirano v kontrolirani atmosferi.
- Leskovačke pleskavice so pakirane v embalaži po štiri pleskavice, v skupni teži 480g.
- Izdelek je potrebno hraniti na temperaturi do +4ºC.Izdelek toplotno obdelati nad +85ºC.
Pleskavice pečemo na vsaki strani 4-5 minut, odvisno kako zapečeno želimo.
SARAJEVSKE PLESKAVICE
Sarajevska pleskavica je pripravljena samo iz govejega mesa in obogatena z ravno pravo mero začimb, prava žar šampijonka, z njo se boste izkazali kot najboljši žar mojster.
- Pakirano v kontrolirani atmosferi.
- Gurmanske pleskavice so pakirane v embalaži po štiri pleskavice, v skupni teži 480g.
- Izdelek je potrebno hraniti na temperaturi do +4ºC.
- Izdelek toplotno obdelati nad +85ºC.
Pleskavice pečemo na vsaki strani 4-5 minut, odvisno kako zapečeno želimo.
ROŠTILJSKA KOBASICA – KLASIK
Roštiljska klobasica – klasik je klobasica iz svinjskega mesa, ki je pripravljena za peko na žaru ali v ponvi. Namenjena je vsem tistim, ki obožujejo okusne užitke z žara.
- Pakirane v embalažo po dva para klobasic v skupni teži 360 g.
- Izdelek je potrebno hraniti na temperaturi do +4 ºC.
- Toplotno obdelati nad +85 ºC.






















ROŠTILJSKA KOBASICA – PIKANT
Roštiljska klobasica – pikant je klobasica iz svinjskega mesa, ki je pripravljena za peko na žaru ali v ponvi. Namenjena je vsem tistim, ki obožujejo pikantne in vroče užitke z žara.
- Pakirane v embalažo po dva para klobasic v skupni teži 360 g.
- Izdelek je potrebno hraniti na temperaturi do +4 ºC.
- Toplotno obdelati nad +85 ºC.
PLJUČNI MEDALJONI
Pljučni zorjeni goveji medaljoni so vsekakor eden najkakovostnejših delov mesa. Pljučni medaljoni ne potrebujejo nobenih začimb, razen soli in popra in zelo vročo ponev ali žar.
- Pakiranje: izdelek je pakiran na skin po dva komada, teža je 240 g.
- Izdelek je potrebno hraniti na temperaturi do +4 ºC.
- Izdelek toplotno obdelati nad +85 ºC.
Argentinski steak
Za nepogrešljiv del gurmanskih užitkov poskusite argentinski steak z´dežele. Argentino je ramsteak iz mesa mladih govedi, brez kosti. Je rahlo začinjen s čili soljo in dobro uležan, zato vam ni potrebno pripraviti dodatne marinade. Izdelek je bordo rdeče barve.
- Pakiranje: izdelek je pakiran v skin embalažo po 1 komad, okvirna teža je 300 g.
- Izdelek je potrebno hraniti na temperaturi do +4 ºC.
- Izdelek toplotno obdelati nad +85 ºC.
T-BONE
T-bone je steak mladih govedi, ki je odrezan iz hrbta in ledij tako, da ima kost v obliki črke T. Na eni strani kosti je ramsteak, na drugi strani kosti pa pljučna pečenka.
Izdelek je suho zorjen in ima vsaj 3 – 4 cm debeline. Spečemo ga na hitro, na vročem žaru in ga po pečenju pustimo počivati vsaj 5 minut.
- Pakiranje: izdelek je pakiran v skin embalažo po 1 komad, okvirna teža je 700 g.
- Izdelek je potrebno hraniti na temperaturi do +4 ºC.
- Izdelek toplotno obdelati nad +85 ºC.
RIB-EYE
Rib-eye je ramsteak iz mesa mladih govedi s kostjo. Rahlo je začinjen s soljo in dobro uležan.
- Pakiranje: izdelek je pakiran v vakuumsko embalažo po 1 komad, okvirna teža je 700 g.
- Izdelek je potrebno hraniti na temperaturi do +4 ºC.
- Izdelek toplotno obdelati nad +85 ºC.
GOVEJI BURGER
Letošnja novost, ki vas bo navdušila je z´dežele goveji burger z angusom. Vrhunska kakovost prvovrstne mlete govedine z angusom. Angus govedina je znana po svojo fini marmoriranosti mesa, kar pomeni, da je maščoba enakomerno razpršena po mesu. Ta marmorirana lastnost Angus goveda običajno ustvarja mehkejše, sočenjše in slastnejšo meso od drugih pasem. Kulinarično je zelo cenjena pri peki mesa, saj da maščoba, ki se opeče, mesu izjemen in poseben okus.
- Pakiranje: izdelek je pakiran v kontrolirano atmosfero, pakirano po 2 kom, teža je 400 g.
- Izdelek je potrebno hraniti na temperaturi do +4 ºC.
- Izdelek toplotno obdelati nad +85 ºC.
REBRA ZA ŽAR - grill ribs
Pečenje svinjskih reber ni več navada samo v Ameriki, razširilo se je v pravi hit tudi pri nas. To je hrana, zaradi katere si oblizujemo vse prste. Najboljša so takrat, ko so pripravljena tako, da so slastno mehka, da se meso odvoji od kosti in se topi v ustih.
Preden pričnete s pečenjem svinjskih reber, naj le ta počivajo 30 min na sobni temperaturi.
- Grill ribs – obrana svinjska rebra so pakirana v vakuumsko embalažo po 1 lestvico rebrc, okvirna teža je 260 g.
- Izdelek je potrebno hraniti na temperaturi do +4 ºC.
- Toplotno obdelati nad +85 ºC.
TOMAHAWK
Tomahawk je kralj steakov! Tomahawk je bržolni steak s kostjo. Zaradi dolge kosti je podoben sekirci, od tod tudi ime.
- Pakiranje: izdelek je pakiran v vakuumsko embalažo po 1 komad, okvirna teža je 500 g.
- Izdelek je potrebno hraniti na temperaturi do +4 ºC.
- Izdelek toplotno obdelati nad +85 ºC.
Mariniran svinjski file
Svinjski file vsebuje zelo malo maščob zato moramo paziti, da ga ne prepečemo, ker je file že mariniran ne potrebujete dodatne marinade. Žar segrejemo na srednjo temperaturo (200 stopinj). Marinirano meso pečemo pribl. 20 minut oz. dokler notranja temperatura ne doseže 65 stopinj. Pečeno meso pustimo počivati nekaj minut, preden ga narežemo na medaljončke in postrežemo.
- Pakiranje: izdelek je pakiran v vakuumsko embalažo po 1 komad, okvirna teža je 500 g.
- Izdelek je potrebno hraniti na temperaturi do +4 ºC.
- Toplotno obdelati nad +85 ºC.
Picanha
Picanha steak ima značilno maščobno kapico. Maščobo pazljivo zarežemo in jo močno nasolimo. Pečemo na zmernem indirektnem ognju na žaru ali ponvi, 4 minute na stran ali dokler središčna temperatura ne doseže 54-56 stopinj Celzija. Postrežemo s chimichurri omako.
- Pakiranje: izdelek je pakiran v vakuumsko embalažo po 1 komad, okvirna teža je 300 g.
- Izdelek je potrebno hraniti na temperaturi do +4 ºC.
- Izdelek toplotno obdelati nad +85 ºC.
POPROV STEAK
Steak pečemo na zmernem ognju 3-4 minute na stran za medium stopnjo pečenosti. Postrežemo s pečeno zelenjavo po izbiri in svežo solato.
- Pakiranje: izdelek je pakiran v vakuumsko embalažo po 1 komad, teža je 300 g.
- Izdelek je potrebno hraniti na temperaturi do +4 ºC.
- Toplotno obdelati nad +85 ºC.